Фарове форд фокус

Започната от petarrs, 01 Ноември 2011 14:48:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

petarrs

Здравейте. Искам да питам, ако си взема обикновенни фарове може ли да сложа машинките от моите , които са електрически?

beware of the monster

Pyrhel

На една фиеста камък счупи стъклото на единия фар. Взех втора ръка фар, който е без ел. регулиране само, за да ползвам стъклото и да го присадя на ел. регулиращия се. При нея нямаше начин как да стане - рефлекторът вътре беше неподвижно захванат и нямаше как да се модифицира.

Идеята на ел. регулиращите се фарове е, че или целия рефлектор вътре се мести, или лупата (ако са с лупи). Ако не са ел. фаровете - предполагам, че при всички ще е застопорено неподвижно, за да може да се регулира само от врътките
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Vasilev

Аз си мисля, че на Фокуса можеше да стане тая работа. На Фиат съм чоплил такъв фар. Ел. машинка и механична правеха едно и също, и се закрепваха по един и същи начин. Би трябвало и на нашите Фокуси да е същото.

petarrs

Абе мисля направо да ги взимам. Колко ми се случва да ми се налага регулиране- почти николко. Поне не са надрани  8)

beware of the monster

Bobi

За да не пускам нова тема ще използвам темата на колегата. Искам да попитам колко зле ще е да сложа фарове от английско СТ на моята кола (Фокус 2 ) ?

tha22don

Въпросът е дали ще можеш да оправиш силата (посоката) на снопа на светене. При някои модели фарове това се оправя просто с преместването на една пластмаса във фаровете, но незнам как ще е за МК2. При колите с десен волан, левият фар свети по-дълго (гледано от купето), а при нашите е обратното...и аз съм си мислел за МК1 ST фарове. Затъмнена е вътре пластмасата и седят по-добре. Евтиният вариант е да се отворят и да се боядисат, след което да се затворят отново - поне за МК1 фаровете - доста англичани го правят...

Bobi

Изгледите да си намеря европейски са нищожни и затова се насочих към такива от английско СТ.  Дори и да не може да се преправи светлинният сноп, колко е зле да се кара с такива фарове по нашите пътища?

Pyrhel

Общо взето ще позаслепяваш насрещните лекичко. Помниш ли как псуваше оня с джипа с ксенона пред нас? :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

dimkaraganchev

Цитат на: Bobi в 28 Януари 2012 16:51:18
Изгледите да си намеря европейски са нищожни и затова се насочих към такива от английско СТ.  Дори и да не може да се преправи светлинният сноп, колко е зле да се кара с такива фарове по нашите пътища?
Достатъчно зле. Особено ако започнат често да святкат с дълги отсреща.