Висок разход на Гориво

Започната от Gredarov, 04 Януари 2014 11:51:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Gredarov

Последните 2 месеца направо не мога да и смогна на гориво .Никаде няма течове.Двигателя работи нормално.Колата се кара нормално.От една година колата се кара с откачен тпс защото ако го закача на работещ двигател на ниски обороти прекъсва и след като я изгасиш няма палене,докато не го откачиш ,но това от начало не повлия на разхода на гориво.Преди няколко месеца я карах на преглед,сложихме щипката и показа,че нивата на Въглерод от ниски до средни обороти са много над нормите.От средни нагоре са супер.Иначе казано си смърди на не изгорял бензин.Може ли това да се дължи на починала ламбда сонда?

Alexi

може ,даже от нея се почва

vladi tanev

Другото което се сещам е виж си горивния регулатор където е на рейката-горивната да не би да е скъсана мембраната и на вакума да засмуква бензин аз съм имал такъв проблем.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

К.Методиев

Това е или от ланда сонда или дебитомер ако мотора ти има такъв, иначе е възможно и да е горивния регулатор извади му вакума и виж има ли бензин в него, измери напреженията на ланда сондата и виж как са.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Gredarov

Нямам представа какви стойности трябва да дава ланда и на студен или загрял мотор?

Alexi

отиди на майстор с апаратура

michael_cool

И аз имам тоя проблем Тонка тези дни се каня да си инсталирам аутодатата и да видя какви стойности трябва да има ламбдата , че да я замеря и ще ти ги кажа , но смятам ако проблема е от ламбдата да го реша с поставяне на Газова уредба най накрая  :D мотора и без това е покойник и ще го карам без никаква милост докато пропадне  (rofl)
Само две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост!

vladi tanev

Има два вида сонди на които съм попадал едните са от 0 до 1 волт а другите от 0 до 5 волта стойностите при тези от 0 до един волт нормално работеща сонда са от 0,2-0,3 до 0,6-0,8 волта това е като закачиш мултицета и постоянно трябва да ги мени в този диапазон колкото пада волтажа надолу обеднява и следователно качвайки волтажа обогатява ако не е наред забива на някакви си стойности и така стои може на бедно или на богато и от там започват аномалий пак казвам работеща сонда трябва постоянно да си мени стойностите другото интересно нещо което съм забелязал е че при откачена сонда на колата пробвал съм на моето скорпио на мондеото ми на сиера и на беемве 2,8 е че колата започва да обеднява тоест работи на бедно та ако неможеш да се справиш със замерване просто дръпни буксата и покарай със откачена сонда ако е от нея проблема трябва веднага да ти свали разхода другото което се сещам е да провериш мапа трябва да работи сигнала на 5 волта тоест и там има промяна на стойностите при атмосверен режим и при вакум дали даваш газ или не и също така не на последно място датчика за температура на въздуха може и той да е проблемен .
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа