Какво е мнението ви за марката ЛАДА

Започната от {REDNIKA}, 31 Октомври 2011 15:05:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Цитат на: Чебурашка в 08 Февруари 2012 13:33:13
Нивите още  се срещат в София,дано скоро да се среща и новата гранта http://www.cars.bg/u489985 ако тази цена е реална ще има успех  ???

Щом е руско и не става за военни цели - значи за нищо не става :)
Иначе НИВА имат една серия за австрийската армия (или за чешката) бяха с 1.9 дизляк на Пежо и климатик имаха и кожен салон - знам 2ма човека които си купиха такива и са доволни, но ги ползват за лов и риболов не за всеки ден.

pantata

Цитат на: escobar в 08 Февруари 2012 12:18:57
Не става въпрос за гъзария, Лада и Жигула са много, ама много морално стари. Спирачките - 0, возят дървено и не са никак икономични. Броните им са железни,  а всичко по тях е изгнило. Ако бяха толкова хубави, щяха да ги карат в цяла Европа.

За всичко съм съгласен без возенето. Разните нови малолитражки, а и малко по-големите седани не могат да се опънат на лада от началото на 90-те по возене.

escobar

В началото на 90-те може и да са возели добре, ама сега е 2012 и те са пред разпад, а стареенето на материала е пагубно.

cosworth team ruse

аз си мисля че тези руски отживелици  са били много зле и за времето си през което са правени сравнени с други европейски автомобили които са били класи над тях,просто в българия с този комунизъм такова се е предлагало и всеки го кара на някакви спомени с тези жигулита,карал съм но е анти кола няма нищо общо с нормалните коли,кола за мазохисти бих казал  ;)просто повечето хора го карат на някакви сантиментални чуства и ги хвалят колко са хубави
FORD SIERRA POWER

escobar

Естествено, че още на времето са били технологично назад - те май са разработка на Фиат от 60-те. Ако го сравниш със Citroen DS - къде отиваш ти, може би?!? Имаше една серия на Топ Гиър и ги определиха като недъгави и опасни!

pantata

Возих се последно преди месец в лада 2106, производство 92-ра, не беше от най-подържаните коли. Но сравнение с почти нов логан, поостаряла октавия и т.н. возеше меко. Наближаваме дупка, чудя се къде да се хвана, минаваме през нея и охаа, то можело да е готино да се минава през дупки :))

hotblooded

Високия клиренс на ладоците и дългия ход на окачването им ги прави пригодни за нашите пътища. Но аз от Ладочка (Лада1500) се качих на "Taunus" 1.6 L (1979) - ами въпреки че бяха набори, Таунуса си вози доста по добре от ВАЗ 2106 (Лада 1500/1600) ергономичността също ена по виско ниво - шума в купето е чувствително по нисък... И до някъде не е коректно да сравняваме коли правени за слабо подържани пътища със коли правени за съвременните (дори и в Руминия но не у нас пътни условия)

Pyrhel

Цитат на: {REDNIKA} в 31 Октомври 2011 15:05:15
Тук искам всеки да напише мнението си За Ладите

Като ги гледам са добри Ладите... (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

mirohristov

Бих взел от двата десена по една  - тъмна и светла ;) /за проба де/  :))
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Чебурашка

Еее само самари аз бих предпочел калина или приора   (love)

mirohristov

Дайте снимка на предната решетка и фаровете на тези Самарки.  (rofl)
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Чебурашка

Нещо май не са ги снимали отпред,но ако искаш погледни няколко на новата гранта въпреки че е с променен дизайн и се различава от останалите  :))

hotblooded

На заем мнение от друг форум:
  Руски автомобил - това ми звучи като морско свинче - нито живее в морето нито е свинче....

mediacenter

За съжаление в нашата мила родина,живота е бил такъв...
Лошото е,че за много хора и в момента продължава да е доста тежък.
Изгнилата Ладичка и старата Жигулка в гаража на село е последното останало за тях от онези времена...друго не могат да си позволят  :-X
"Хубава" или "лоша" кола?
Зависи от гледната точка...

hotblooded

Вчера прибирайки се от Сливен - видях младо семейство със жигулка - изглеждаше стегната. Но явно човечеца правеше яки икономии - беше я заковал на 70 - все едно има темпомат..

{REDNIKA}

Възможно е всичко е до Шофера :) Ладата може да върви с 70 но съм я виждал да върви и с 140 :)
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

tropper

Аз мойта бивша Жигулка 21012 1.2 / 62 коня (половината умрели, другите - на паша) съм я докарвал до 152км/ч на газ и 157 км/ч  като превключих на бензин :P.... е верно по нанадолнище...  O:-) ама все пак за купе с аеродинамичност на тухла четворка не е малко.

Иначе 130 на магистрала с 4 човека си поддържах не много трудно.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

hotblooded

1200 не съм карал, но 1300 (жигуль) - ако е главно предаване на комби - до 80 има доста прилична динамика, за в града е пъргава - особенно ако се има предвид че е модел 1964 година. Лада 1500 си е легенда не само у нас, а в целия соцлагер. Макар че 412 ако не е с дефорсиран двигател (оригинална руска сглобка, от Ловеч излизаха само кастрати) беше достоен противник...

Чебурашка

Я малко да повдигна темата -  с новата гранта автоматик  (tts)

mitakinen

Лоста за превключване кефи :) Все едно е свален от Т-72
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

hotblooded

Цитат на: mitakinen в 03 Декември 2013 14:17:49
Лоста за превключване кефи :) Все едно е свален от Т-72
Все едно в някои Рюселхайм-ски склад са намерили останал (и не ръждясал) Кадет Е. Но пък нова кола за 15 хил. лв (с мито и ДДС) - какво повече да има

Dmitarcho

Hyundai I10 Като стана въпрос за нова кола за около 16 000 пари. В Топ Гиър списанието доста я хвалеха, доста екстри ... подгряване на волана чак, доста качествени материали и изработка - бих я предпочел със затворени очи пред ловешките боклуци. Но това са нови коли.
За Ладата ... не съм карал, но имахме таква /не я помня даже каква точно беше, овен, че беше бяла/. Но за времето си, 80-те и началото на 90-те си е била доста добра кола. Предполагам ако се сравни с друга подобна /европейска/ от същия клас, няма да е голяма разликата. Личното ми мнение, без да имам преки впечатления, е, че си е била добра кола за времето. В момента има запазени екземпляри, които струват безбожно много пари за "тухла четворка", както я определи някой ;) Нивите, освен за лов/риба/ходене по гори ... то си е джипка, много добра при това, що се отнася до проходимост.
Ръца Пръца

mirohristov