Фокус мк1 гасне на празен ход + ВИДЕО

Започната от temples, 29 Декември 2013 09:52:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

temples

Здравейте! Фокуса от профила ми гасне понякога на празен ход. Случва се най-често когато спирам пред светофар, пешеходна пътека или докато паркирам, като повечето пъти падат оборотите драстично, но и често гасне. Ако запаля и оставя на място си държи 800-850 оборота и не мърда... Проблема го има и на ГАЗ и на бензин. Стъпков мотор е чистен миналата есен, скоро съм чистил въздушен филтър, МАФ сензор, дроселова клапа, клапана за въздушната компресия(имаше счупено маркуче). Прави ми впечатление, че напоследък има повечко вибрации въпреки, че колата е на място и оборотите се държат стабилно около 800.
Ето линк към клипа, който направих VID000074

momo76

А да ти пропада стрелката на скоростомера случайно?

temples

Иван Вълков

Колегата Венелин беше писам тема за подобен проблем. Мисля че след като смени дебитомер и  още доста неща се оказа стопено маркучле на някой вакуум и там бяха проблемите. За по подробна информация виж в темите за Фокус или му пиши.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

temples

вакуумите ги прегледах, или поне видимите, ще погледна пак по късно днес...

ForeverFord

Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

temples

Ако е относно тракането в дясната част на двигателя, то от доста време и се чува само при ниски обороти, иначе двигателя претърпя основен ремонт+смяна на маслени сегменти наскоро. Чудя се дали може да е от малкото клапанче за извеждане на картерните газове(при малкото Г образно маркуче). Преди време го изчистих....