Проблем с електрониката

Започната от Баязод, 22 Декември 2013 21:06:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Баязод

Здравейте колеги,  имам едно питане към вес. От 3 години съм собственик на форд ескорт ТДИ 90 кс 98г. и от известно време имам проблем по време на работа на двигателя при обороти под 2000 пресвятка датчика за подгряване на свещите, същевременно се чува цъкане на реле и оборотите на двигателя падат, но като вдигнеш оборотите над 2000 спира да пресвятка!!! Можете ли да ми кажете на какво се дължи това и поправимо ли е. Благодаря ви предварително.  ^-^

Иван Вълков

Това ми прилича на проблемна бушонера или кабела за подгревните свещи е оголен някъде и дава верига от вибрациите под 2000 оборота. При този модел няма толкова умна индикация.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Баязод

А има ли нещо общо с компютъра, че в един сервиз ми казаха, че било от него?

Иван Вълков

Добре ще го кажа друго яче тая кола компютъра служу само да изглади режима на работа на мотора. Дори да откачиш дебитомера, умната дюза пак ще пали и върви но съпроводено с остра работа на мотора. Индикация за изгоряла свещ няма. Това пресветкане е електрически проблем в който компютъра няма как да е намесен щото нещата който управлява са съвсем други. Провери си шината за подгревните свещи, захранващият я кабел - от плюса на батерията през оправляващото за подгрева реле до самата шина. Обърни внимание на релето, както и изолацията на кабелите.

П.п. Смени майсторите че явно и те толкова разбират и говорят без дори да са вдигнали капака на колата.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Баязод

Добре, Благодаря ти ще прегледам вс. което ми каза ,и ще драсна за крайния резултат. ^-^ Весело посрещане на новогодишните празници. (fri)