Гаснене на форд фокус мк 1

Започната от petrov_belota, 22 Декември 2013 14:21:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

petrov_belota

Здравейте колеги !!!
Oт 2/3 дена имам сериозен проблем с форда :(
Като карам иии стигна някъде до кръстовище или светофар, където трябва да установя колата в покой (т.е да изкл от скорост и да спра ...) тя гасне !!! Ако е на скорост и си я карам на дълъг път, не ми прави никаква мизерия, но в мига в който я пусна на свободна започва някакво играене на оборотите от порядъка на 200 до 400 и точно в този интервал гасне, това ме влудява на стоп или на светофар :@:@:@ направо не знам какво да правя :( Дори когато тръгвам да потеглям, няма никаква тяга, въобще имам чувството, че не подавам газ :(
Като отворих капака видях, че най-левия куплонг от тази снимка:
http://prikachi.com/images.php?images/900/6874900V.jpg
се беше размесстил нещо не му удисваше мястото :/
понаместих го и сякаш се оправи за 500/600 метра, след това пак взе да гасне, този път извадих куплонга и го завъртях на 360 градуса иии го сложих пак. За сега пак има играене на оборотите, но за щастие ми угасна само веднъж за 8 км ...
Както се вижда на снимката точно този елемент (най-левия) еее идеално изчистен няма грам масло понего, нито прах .... Съмнява ме, че от там изпуска газ или въздушно-горивна смес :/ За жалост практиката ми е много на ниско ниво иии даже и самите елементи не знам какви са, ноо след като я угася, от там ми мирише на газ !!!
Моля ви помогнете, не се трае това :( особено като изгасне на завой... волана затяга, спирачката и тя и напрао става "Мата Хари"
Редакция: Форда ми е 1998 или 1999 г Мк1 100 конски сили 16в хеч-бек

topgancho

Колега,това е рейката на газовия инжекцион.Най -вероятно работи на 3 цилиндъра.Отивай при газджии.Успех.
Веселин Георгиев

petrov_belota

От свещите и кабелите към тях дали не може да е ???

temples

И при мен се случва нещо подобно, съмнява ме проблема ти да идва от свещите или кабели. Ако ти играят оборотите нагоре-надолу може да е от стъпковия мотор. Аз малко май си пуснах темата на грешно място  ;D но ето ти линк да прочетеш, качил съм и клип, в който се вижда как падат оборотите като подам рязко газ, а накрая и гасне. Кажи дали се случва подобно нещо и при теб. Иначе и само на ГАЗ ли ти ги прави тия мизерии?
http://fordbg.com/forum/index.php?topic=4880.0