Съвет за фиеста! проблем хелп

Започната от tektrob, 21 Декември 2013 18:12:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tektrob

Здравейте колеги имам проблем с моя зетек ще съм благодарен за малко хелп!

проблема:
-качвам се в колата, давам на контакт, чувам помпата чакам всичко да огасне и паля и след секунди почва да предърпва и гасне...

преди седмица ми направи същия проблем и видях че бушона на горивната помпа беше изгорял, смених я и нямах после проблеми.

Проблеми в момента и проверено:
-сега гори постоянно бушони примерно давам на контакт чувам помпата и го гори бушона
-ако беше помпата нямаше да я чувам и одавна ще ше да е заминала вече
-като набия два три български удара по филтара и резервоара от доло някой път пали

Много хора идваха да я гледат и се ми викат че е горивната помпа ама ако е тя защо ще я чувам като дам на контакт и тн ... и няма след удари да пали изобщо пък и що да го гори бушона ако не работи... много странен проблем и вече незнам какво да я правя нито мога да я закарам някаде в момента понеже не пали нищо, един др фр ми каза срещи или горивен филтър но да ли?

колата е фиеста зетек ес 2001 подържа се редовно но незнам това вече на какво се дължи и почвам да мисля да я продавам на части ... ако може за съвети ще съм благодарен

К.Методиев

Щото ти е помпата и е разбила леглата на ротора и на моменти блокира ротора и гори предпазителя. Ако те съмнява за късо сложи една лампа на мястото на помпата крушката да е поне 55вата ако тогава изгори късо в захранването на помпата, ама едва ли е това.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

tektrob

Също забравих да спомена че до сега нямах такива проблеми стана от както заредих вечерта от бензинонстанцията, и точно спрях до магазина да зема нещо той е до бензинонстанцията и пробвам да пали и от тогава стана така, да не би филтара да се е задръстил нещо бензина да е бил шит? но тогава с бушон смених и успях да се пребера

+ с някой др удар по резервоара от доло и по филтара после работише няколко дни я карах нон стоп и няколко дена стоя пред нас и снощи ми се наложи да изляза с нея и уви същата работа интересно защо става така.

tektrob

блягодаря на всички за помоща, проблема беше в помпата, смених и горивния филтър също!