Забележителности/интересни места в София

Започната от pantata, 28 Октомври 2011 21:14:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pantata

Имам чувстото, че съм я обиколил цялата, но съм сигурен, че има още много да видя от София. Ако трябва да разходите някой турист из столицата за ден-два къде бихте го завели?

escobar

Sin City.
В "Двете халби" на най-доброто шкембе в София. И после в "Марая" да покиселеем над фреш.

{REDNIKA}

На места където хората които не са от София не са ходили НДК по центъра из моловете и т.н.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

lucifer_93

Привет :)
В София не са чак толкова много местата, които ще бъдат интересни, в сравнение с различни кътчета от България. Но пък имаме капацитет от забележителности, които трябва да бъдат видени - Храм-паметник ,,Свети Александър Невски, Боянска църква, Свети Мина, мавзолей на Александър I Батенберг, историческият музей, музей ,,Земята и хората" (въпреки, че в музеите, вече базата е твърде малко и почти нищо не изнасят за оглед :( ). Още може да се видят, като по-интересни местенца Народното събрание, Лъвов мост, театъра Иван Вазов, народната библиотека. Е все пак има и още други места, ако има кой да ти разкаже интересните факти от историята за тях, няма начин да не си изкараш хубаво.
Има едно местенце тук, обаче, което колкото и пъти да ида, все го гледам с невероятен интерес :) Дано да ви хареса :)

{REDNIKA}

Къде е това много е красиво искам и аз да отида :)

lucifer_93

На Витоша - Копитото (при кулата). Като се спуснеш по една пътечка и се открива тази гледка  :P

{REDNIKA}

Страхотно е благодаря за обяснението :) ще се опитам да стигна някой ден или ще отидем всички заедно :)

escobar