Мондео МК3 1,8 16v, ТРЕНД, 2006г - Монтаж на темпомат - възможно ли е?

Започната от kepassa, 16 Декември 2013 13:34:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kepassa

Днес пристигна еърбега с бутоните за Темпомата. Без нито една драскотина или следа от ползване.

А що се отнася до схемата за монтаж - направо си хвърлям дипломата през балкона   (rofl) (rofl) (rofl)

Нищо не мога да разбера.

kepassa

Вече съм с целият комплект за темпомата. Волана с еърбега и бутоните, модула със жилото за дросела и копчетата на педалите. Ще се наложи само да удължа малко кабелите от бутоните за педалите, че са ги резнали доста на късо. Преди два дни разглобих корите около волана да разгледам къде отиват кабелите от бутоните за педалите и се оказа, че нямам въпросната букса C35. Кабелите се скриват някъде зад таблото с приборите. И ако подменя бутоните съответно няма да имам и светлините отзад.

Изчетох доста материал, включително и Темата на поляците, но не разбрах много много от това. Помагайте да го вържа.

hotblooded

C 35 e буксата която е накрая на кабелния сноп илизащ от превключвателите на педалите....  може и без нея - казано е кой кабел къде да вържеш директно по другите букси.... ако не може да се ориентираш - ще изчакаш да се прибера от работа и по късно ще ти пиша...

kepassa

К.Методиев

Кабелите от бутоните на педалите мисля, че отиваха директно в модула с жилото, но трябва да проверя.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

hotblooded

Цитат на: К.Методиев в 21 Февруари 2014 14:45:29
Кабелите от бутоните на педалите мисля, че отиваха директно в модула с жилото, но трябва да проверя.
На картинката ги дават че се събират в C 35....
и ако нямаш кабели и ще ги пускаш на ново - кой къде отива директно

kepassa

Това са ми прекъсвачите на педалите.

https://www.dropbox.com/s/ppty6ps09umikp0/20140223_152650.jpg
На спирачката е ясно - прекъсвач за стоповете, но другото ключе незнам за какво е.

Еърбега с бутоните вече е монтиран.

hotblooded

другото ключе на педала на спирачката (няма го на снимката) е за прекъсването на сигнала за темпомата когато натиснеш спирачка!
Червеното - на съединителя служи на "компа" да усеща кога започваш да отпускаш съединителя за да подаде малко газ, трябва да го смениш с друго такова, пак червено, но с 4 извода за буксата, което усеща освен предното и кога натискаш съединителя - за да се изключи темпомата.

kepassa

Бутоните ги имам с модула с жилото. Малко да се стопли и ще го монтирам и него.  И ще остане най-сложната част -  инсталацията. 

kepassa

Мисля, че ще имам проблем защото цветово - кабелите на буксите не съвпадат.

hotblooded

Цитат на: kepassa в 24 Февруари 2014 10:15:18
Мисля, че ще имам проблем защото цветово - кабелите на буксите не съвпадат.
Ти виж дали до буксата на съединителя (червената) отиват 4 кабела.... и дали някъде на близо няма една празна букса с 2 кабела.. ако е така - ще минеш леко.

kepassa

За мое съжаление не е подготвена за темпомат и няма друга букса. Кабелите са два. Обаче над таблото с релетата има букса с кабели, които никъде не съм засичал по схемите.  По-късно ще снимам и ще ти пусна линк.

kepassa

hotblooded

Остави я тая букса... всички букси които ти трябват ги има в темата на поляците... с картинки, единственото което може да те обърка ако гледаш внимателно там е коя букса е в бушониерата при акумулатора и коя е във вътрешната бушониера..

kepassa

След 6 часа монтаж и окабеляване вече си имам темпомат. Темата на поляците се оказа доста полезна. Единственото което остава е да регулирам жилото, защото идва малко опънато и ми държи високи обороти.
Хиляди благодарности на колегите, които ми помогнаха със съвети и материали.
Ако някой с бензиново мондео реши да слага темпомат - ще помагам.

Благодаря.  ^-^ ^-^ ^-^ ^-^ ^-^

ihovahi

Айде честито. Щеше да е добре да го документира - снимки и обяснения.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

kepassa

Запазил съм всичките снимки от темата на поляците. Не съм ги качил още, защото са помолили да не се копира тяхната тема в други форуми.
Ако Нашите Модератори решат, че няма да е проблем  - Правя нова тема и качвам снимките с обяснения.

ihovahi

Ти твои снимки не си ли направил?! Ако не си, ползвай техните напиши на български обяснение и пиши, че е взета от еди къде си (пиши и на поляците, че си взаимствал темата им и си ги упоменал).
Който фôрка "майстор" си нахôда!