Има ли такъв двигател?

Започната от doc222, 14 Декември 2013 21:35:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

doc222

Здравейте!
Току що се регистрирах. Форд карам от 10 години, но от около месец си взех нов (почти) Фокус.
По документи двигателят е 1,6 Тi-VCT, 100 к.с. По всички каталози, обаче, които съм виждал този тип двигател е с мощност над 105 к.с, има и по 115 и 120 к.с.
Колата е произведена 2010 г, първа регистарция 2011.
Знае ли някой дали наистина има такъв тип двигател (Тi-VCT  с такава мощност) или има някаква грешка?
Предварително благодаря!

Bobi

Здравей и добре дошъл.

Справка по VIN правил ли си? Ако не си, можеш да го направиш тук : http://ford.to/18sjVyM
Откъде е закупена колата? Ако е внос, възможно е заради данъчните облекчения да е записана 100 к.с. Но наистина не бях чувал за такъв мотор с тези коне досега.

doc222

Колата е купена от МотоПфое, върната от лизинг. Попитах ги и тях, обясниха ми, че е някаква междинна модификация, но аз определено търся повече информация по въпроса. Ще проверя и VIN-a, благодаря за линка!

doc222

Хм, линкът нещо дава грешка, да не би да иска регистрация? Утре пак ще пробвам

doc222

Открих го!
Колата е Focus 2008-, 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Vision!
Значи, представете си колко са наясно в МП какво продават!  ;D

Alexi

мда 100 коня е обикновения 1.6

amplified

Е как бре... В мото пфое Варна пробвах един такъв щяхме да взимаме, vvti дилъра ме убеждаваше колко повече вървял от 2.0 duratec

dimkaraganchev

Да попитам и аз нещо. На всички ли 1.6 двигатели на Фокус им липсва капака?

doc222

Ами май да, защото и на моя липсва още като го взех от Пфоето, но иначе има места за закрепване на болтовете :) Някъде може ли да се намери капак и има ли някаква полза от него, освен че пази отгоре двигателя от замърсяване?

doc222

А, и още нещо... двигателят е същият като показания на снимката. Как се долива спирачна течност ако се наложи, резервоарчето е набутано под декоративната речетка, трябва ли да се сваля или има някакъв "чалъм"?

Bobi

Капак - от морга или ибей.
Спирачна течност - на самия резервоар има деления, разклати го и виж дали има нужда от доливане. Ако има, с малка спринцовка става номера. Внимавай с нивото на течността, че ако падне под минимума ще останеш и без съединител :)

dimkaraganchev

Цитат на: Bobi в 15 Декември 2013 16:07:02
Капак - от морга или ибей.
Въпросът беше, дали има такъв двигател с капак или на всичките им липсва. Досега не успях да намеря Фокус с такъв капак.

Alexi

като гледам снимката - мотора ти не е Ti-VCT ,той изглежда ето така :

мисля ,че фабрично нямат капаци .. остава въпроса защо от МР са ти продали кола която не е с този двигател с който твърдят ..

Bobi

Все още не съм виждал 1.6 дуратек и дори 1.6 тдци, продавани от МП, с декоративни капаци.

Alexi

то капака едно на ръка ,но мотора му не е с валветроника ами обикновения който е доста по куц откъм динамика и гори повече ..

doc222

Мене двигателят ме устройва. От 20 годишен Ескорт 1,3 62 коня, при това със сложена газ, та на 100 коня на 3-годишна кола - разликата е очевадна :), пък и аз не съм "състезател"

doc222

А МП май бяха объркали обявите, качени на сайта им, та от там идва май разликата

dimkaraganchev

Доколкото знам, този двигател по-лесно се газифицира, така че едва ли си се прецакал.

tropper

То и смяната на ангренажен ремък е по-лесна и по-евтина, когато няма "променливи клапани"  8)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/