Фокусника на Владо (мк1 , 1.8 тдди)

Започната от piksi88, 13 Декември 2013 16:29:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitarcho

Ръца Пръца

piksi88

Малко да раздвижа темата

не е цвета който исках но беше направо без пари взех го за около 200 лв. Има някои забележки, но няма скъсано. Има ли вариант да го боядисам в черно четох от другите форум с боя за якета.

ihovahi

Честито. Много добре изглежда салона.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Pyrhel

Процедурата по боядисването не е само мазане отгоре. Не го пипай с някакви бои за кожи, ще цапа после.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

piksi88

3 дена, 3 тубички боя, 7 ръце и резултата:

още лепне и е лъскав но се очаква до 1 -2 седмици да се матира и да изкара истинския цвят. Иначе след 400 км  няма изцапано по дрехите.
И другото е едно ново плафонче

ihovahi

Браво. Идеално се получават нещата при теб. Значи все пак опита с боя и резултата явно е положителен. А за плафончето - честито.

radikn

Черното си е черно, само да не цапа !
А това до плафончето- управление за печка ли е що ли ?

ffmk1l

Браво за мерака. Сега все едно си в друга кола, нали? Поздрави.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

piksi88

ЦитатБраво. Идеално се получават нещата при теб. Значи все пак опита с боя и резултата явно е положителен. А за плафончето - честито.
Все пак реших да пробвам боята, защото Меглиото я маха напълно и това беше просто опит в крайна сметта ще е за постоянно. С тази боя се работи много лесно, но не трябва да се бърза. За сега не цапа и всичко е наред
ЦитатА това до плафончето- управление за печка ли е що ли ?
Предполагам защото има някакви настройки, но в моята кола няма какво да управлява и е само вътре/външен термометър
ЦитатБраво за мерака. Сега все едно си в друга кола, нали? Поздрави.
Мерси, още не мога да го свикна но определено ми е по - комфортно

piksi88

Да вдигна малко темата от скоро сме с 6 степенно лостче за чистачките малко си поиграхме докато го настаним но накрая е важно че работи :)

Смених и маслото в скоростната кутия с такова ЦЪК
малко е скъпичко, но не го сменяме всеки ден :)
След смяната скоростите влизат по мазничко.

piksi88

Днес времето беше много хубаво и затова измихме колицата

Сложихме и прагове от Ghia на задните врати

Смених и хидравличното масло с това

доста поолекна волана. Старата течност беше много почерняла и за 5-те години в които го имам фокуса не бях я сменял.

Pyrhel

Тия джантички много й ходят!

ihovahi

Цвета е много хубав. Браво за колата  8)

piksi88

Да вдигна малко темата и да разкажа какви ги свърших този уикенд.

Таблета го имам от много време има пукнатина на дисплея но пък работи перфектно почти нов е. Към него имаи карта с 3 гб неограничен интернет. С доста преправяния и мъки и стигнахме до това

ihovahi

Добре се е получило. Захранването как го направи?!

piksi88

ами има няколко начина да го направиш със зарядно като + го вземаш от място където има + само на контакт. В моя случай усб то ми е включено в сд то което седи зад таблета и ми захранва колоните суб-а а него го оправлявам от копчетата от волана.

ihovahi

Добре си го измислил. Бързо за свързване. Само не се вижда сд-то, но щом се управлява от дистанционно, няма дерт.

Dmitarcho

Измисли му да се охлажда някак...някаква перка можеше да сложиш зад него ;) Да не започне да загрява много, и да се рестартира. Иначе добре изглежда ;) Браво
Ръца Пръца

piksi88

Здравейте колеги да ъпна малко темата. Проект "светлини" е към края си  (rofl) с малко помощ от колегата К. Методиев измайсторих следното нещо. Понеже фаровете ми са 2 секционни а фокуса преди фейса е с едносекционни мястото за мигачите в фаровете реших да го превърна в дневни светлини

Та сложих реле което дава + на модул след като дам на контакт и ми запалва 2 диодни крушки ( дневните)

Когато си включа фаровете релето прекъсва модула и се палят фаровете

та това с фаровете е и новата придобивка ксенон 55w AC тип баласти 5000k.

Ето ги и реголирани

и вечерта

Като цяло много съм доволен от ксенона много свети.
Днес махнах и катализатора усеща се по- лесно дишащият мотор и турбото се чува вече как свирука, има и някъкво по силно свирене в пик-а но още не съм търсил дали е спукан маркуч или си е така.

piksi88

Колеги ето какво си купих днес

как мислите дали сам ще мога да се справя със смяната им. Предните имам представа как да ги сменя задните дали може без да се разглабя пак всичко. Мисля със смяната им да сменя и лагерите на макферсоните и после да мина реглаж. Поръчал съм си скоби за пружините.

Pyrhel

Ако имаш скоби не е проблем. Пред блока колко пружини и амортисьори съм сменил, ехеее :))

Най-неприятно е ваденето и набутването в шенкелите. На някои за по-лесно съм вадил носача (отпред).

piksi88

Сега си търся скоби и утре се заемам купил съм си лагери за амортесьорите и ако се справя ще пиша.

piksi88

Снижена и мръсна  :D
преди 
сега
след като свалих старите пружини забелязах, че между предните 2 има голяма разлика във височината.
Впечатленията ми са стегната возия, по - лек волан (това може би защото смених и търкалящите лагери) и по комфортно ми вози на места твърдо но като цяло е в пъти по добре от преди. Доволен съм !

ihovahi

Айде честито. Доста добре стои колата. Най-важното е теб да те радва.  (fri)