Засилване на ZETEC-SE

Започната от pyle, 02 Декември 2013 22:14:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pyle

Идеята на темата, е да не се меша със другата, която е за Зета серията. Въпроса за разискване е, какво може да бъде направено по моторите?

1."Болт он" части от други автомобили с по висока кубатура/ мощност или са по-добри по технически причини, как се отразява премахването на катализатора, преправяне на филтърна кутия. Целта е оптимизиране на мотора и евентуално понижаване разхода на гориво без да се влагат много сериозни суми. Какви са очакваните резултати?

2. Намеса на някой спортни части: улични валове или преправяне на профила, преработена генерация (какъв диаметър на сечението е подходящ за улицата), спортни филтри, горивни регулатори преработване на цилиндрова глава, сгъстяване.Целта е силен мотор, който да става за каране по улицата. Какви са резултатите?

3. Сериозен мотор за писта: сериозни валове, преработена цилиндрова глава, изпускателен колектор, преработена генерация, индивидуални дросели, карбуратори, кована карантия, сгъстяване. Целта е силен мотор за писта. Какви са очакваните резултати?

4. Турбо.

Добра ли е фабричната глава откъм портовете?

До къде може да се използва фабричната електроника?

До какви обороти и даване на газ държи фабричната карантия?

Кой от всичките мотори е най-подходящ за доработване?

pyle

Темата я има от доста време и няма никакви отзиви. Ако модераторите преценят, може да я изтрият.

opex

Здравей, не се сърди, малко по малко ще се събере и тук да се напише. Нека си остане, добре са подбрани въпросите. Проблемът е, че много малко хора и особено наоколо избират да доработват този двигател и съответно за това няма кой да напише нещо. Двигателят се води разработка на Yamaha, не толкова на Форд.
Най-вече за "принципни" доработки може да се следят проекти на форд Пума. Може да потърся и сложа линкове към няколко ръководства, но няма реално да е помощ. Всички ще са признателни обаче ако се интересуваш и разбереш неща малко по малко, след което ги споделиш тук (пък дори да има грешни м-у тях) както всички тук сме започнали :)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

pyle

Освен да напиша каквото съм прочел в чужди форуми...
Основното, което може да бъде доработено по 1.7 версията са части от пума racing, но за съжаления са много скъпи. В това число е смукателен колектор с дросел, изпускателна система, разпределителни валове и после ремап. Очакваните резултати са 150-60 конски сили.
Нещо, което аз смятам, че би било + е да се сложи на 1.7, смукателен вал от 1,6 като изпускателен. Това ще помогне на високите обороти. Формата на оригиналния смукател ми изглежда добре и евентуално полиране мисля, че би помогнало. Разбрах, че имат проблем с гарнитурата на главата и би било хубаво да се сложи метална, долнището го въртят в 8000 об/м без да има особен проблем. Тавана на оригиналния смукател и изпускател е 150к.с.  8)

pyle

Главата от 1.7 пасва ли на 1.6 долнище?

whaaazp

Да, до колкото съм чел.

lordextra

Е и аз имам Zetec-SE black top и искам засилване до към 250 коня / не съм максималист за 300 - ха ха /, та затова си плащам, моля за сериозни и конкретни постове от кв. Слатина съм, и без анонимки, поствайте тук.
Не е скъп Бензина, Заплатите са НИСКИ. "Бяло, червено, зелено"- цитат на 3-те Б-та за знамето на България.