Избор на фиеста mk 7

Започната от intruder, 24 Ноември 2013 11:05:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

intruder

Здравейте колеги, трябва да вземам кола за жената и след доста чуденки, отхвърлени варианти и гледане
като, че ли най-накрая тя си избра фиеста мк7.
Тази седмица гледахме изложените в мото пфое люлин - всичко е с ниво на оборудване тренд, а и на база състояние, въпреки не многото километри си мисля, че има какво да се желае, предвид цените им.
В момента имам набелязани няколко коли - от първи собственици ниво титаниум и джиа.
Принципно ме интересува от двата бензинови двигатели - 1.2 и 1.4 има ли разлика като поддръжка, надеждност, някакви специфични
слаби места?!
Целенасочено изборът е бензинов мотор, предвид цената на поддръжка или евентуален ремонт по комън рейл дизел.
Също така, ме интересува тези два двигателя, как понасят газ, клапаните чувстителни ли са, налага ли се реглаж и през колко К км.
Гледам че в доста обяви (основно италиански внос) колите са с ГИ - това и за 2та двигателя.
Моля, да няма полемика за или против газта, предвид, че годишния километраж ще е около 25 К км, ако няма проблем
с поносимостта на двигателите към газ задължително ще бъде монтиран качествен ГИ.

Bobi

Здравей, колега! Веднага ти препоръчвам да зарежеш 1.2 и да си търсиш 1.4, който предлага много добра динамика и разход на гориво за кубатурата си. Нямат детски болежки и сравнително здрави и евтини за подръжка. Нямам представа с какви клапани е, но има много Фиести с този мотор, на който са сложени газови инжекциони. Поради тази причина, не вярвам, че ще има някакъв проблем да се газифицира.

bushiDO

не си взимай 1.4 DCi - не вярвах, че 2011 някой ще направи кола с толкова куц мотор!
Ние когато търсихме имаше доста оферти за такива с монтирани газови, но бяха на доста километри....
Тука има подобна тема: http://fordbg.com/forum/index.php?topic=3184.0

dobringeorgiev

Като че ли 1.4 наистина е по-добрият вариант. ::)

intruder

Благодаря  за насоките момчета,
за съжаление изпуснах една 1.4, която ми отговаряше на критериите.
И вече 2 седмици няма нищо ново, все или куци магарета или твърде скъпи...
Дано излезе някой 1.4 титаниум от първи собственик и да не е с табло цвят магента.
Иначе може да решим да скачаме на друго.