Сваляне на фар - Mondeo Mk3

Започната от Bobi, 26 Октомври 2011 23:51:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

1. Сваляме предната решетка , завъртайки и издърпвайки двете черни щипки/букси в краищата на решетката.

2. Когато свалим решетката, ще видим две малки метални лостчета, които държат фара в скобките, показани на долната снимка.

3.Придърпваме и освобождаваме тези скобички. Ако не се освободят, използвайте повече сила,защото може да са клеясали и втвърдили.

4. Придърпваме фара към себе си.Би трябвало да усетите, че все едно се плъзга по релсички.

5. Монтирането е в обратен ред.

petermitkov

Браво - много полезно - аз лично незнаех и мислех че е много трудно.
sapienti sat

Alexi

доста по трудно от описанието е в действителност.. решетката има няколко щипки и жлебове освен 2та винта отгоре ,махането е сравнително лесно ,но после слагането е мъчение .. особено ако се е набил прахоляк във водачите отдолу където се подпъхва .. първия път като сменях крушка ми отне около половин час при условие, че съм техник ,доста съм сръчен при подобни дела и имам пълен набор от всякакви инструменти .. сега бих го направил за около 15 минути като не трябва да се бърза ,че пласмасите на решетката са доста крехки ..

Pyrhel

И аз да се намеся. На решетката точно под бронята има едно пластмасово пишленце, което влиза в жлеб на бронята. Това означава НЕ се усуква решетката и НЕ се прегъва надолу!!!

След първия опит вече я вадя за под 10 секунди :D Най-лесно е да се извади единия край и след това нататък, като в същото време е ЛЕКО наклонена напред, за да освободи щипките, които я придържат от задната страна (около 2-3мм високи). Студеното време не е подходящо за свалянето на такива пластмаси... Поне да е работил мотора и да е нагрял...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.