Някой чувал ли е за Energy Smart

Започната от G_o_c_e_v, 18 Ноември 2013 18:32:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

G_o_c_e_v

Тая джвъчка някой ползва ли я или да има познати, които да я ползват?
Цък
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

mitakinen

Това е поредната глупост. Няма такъв филм. Не си давай парите на мошенниците

G_o_c_e_v

Просто ми стана интересно, дали има някаква истина в тая работа. Пък по някога под вола излиза теле (rofl)
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

аз като на "ти" с електротехниката да те светна - глупост е :)

G_o_c_e_v

Може да делнете темата, потвърдиха ми се съмненията :D

Pyrhel

Да седи, нека има инфо за 'ората.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

tropper

Преди няма и месец bTV-то направиха репортаж за тези "уреди". Купиха един и отидоха в лаборатория на МЕИ-то да го изследват. След проведени тестове с различни консуматори като форма на тока (комп. с импулсно захранване, отоплителен уред, електродвигател) и с доста прилична измервателна апаратура, преподавателя от университета (не си спомням доцент или професор, да ме прощава) каза че дори и да има някаква "икономия" то тя ще е такъв малък процент, че сумата от 30-40 лева ще се избива за много години. И това човека го каза за да бъде "политически коректен" и за да не каже в прав текст че устройството е измама.

Излъчиха репортажа в неделя в обедните новини и веднага са им се обадили. Във вечерните новини след видеото цитираха и изявлението на търговеца, който се обадил. С две думи представляваше че репортажът бил изкривен, не го били включили в "началото на контактите" и доцента нищо не разбирал...  (rofl)
По дяволите някой колега с инженерна диплома по електротехника/електорника може ли да ми обясни какво значи на технически език "началото на контактите", защото аз има такава и не знам  (rofl)
"Колко мъка има по то свят!"

За Бога, братя, не се подлъгвайте!

Интересно е обаче защо сега не мога да намеря репортажа нито в сайта на бТВ, нито във VBOX, а в Гугъл излизат платени обяви на измамниците, които го прадават.

За да бъда и аз коректен, ще кажа че принципа с който го рекламират, се използва в големи мащаби индустриално. Само че все още не е дошло времето, в което коректор на фактора на мощността за 5-10kW да може да се събере в размера на една цигарена кутия. И ако въобще някои от моделите може и да имат някаква електроника по предназначение вътре, то тези модели биха били ефективни за компенсиране на фактора на мощността на до 20-30W товар максимум и по този начин да ви спестят 5-10% от тези 20-30W. Ако въобще! Повечето екземпляри вътре имат просто два светодиода за "индикация" с два-три резистора и кондензатора около тях и даже влошават качеството на мощността в мрежата.
А освен това електромерите за домашно потребление отчитат само активна енергия, така че всичката теория отива по дяволите.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

hotblooded

Трупър, ако бай Ганьо беше риба - щяха да го хващат на гол бастун! Хем ме е яд на такива мошеници, хем като знам че на това нещо би се хванал само човек дето смята 2+2 с елка (защото в противния случай или ще знае че "такова животно няма", или ще знае че трябва да пита където трябва преди да се "набълбука") - изпитвам извратено удоволствие че някой "жаден за далаверка" се е наиграл!   Даже се сещам за един ахмак дето преди време си купи такъв "уред" за 100 кинта и като видя че няма далавера - отиде и си купи пак същото но в друга кутийка, вече за 200 лв  (rofl).

pAbLo

Това е като магнитите за горивопроводите намаляващи разхода с ДО 40%...
Пауър Бокс-а и тн чудеса на науката и инжИнерната мисъл (rofl)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

escobar

Гривните за кръвно?
Хапчета за намалявате на разхода?
Аудио диск против хемероиди?
Златно чудо и други добавки за отслабване?

Четете разказите на О Хенри - много са поучителни.