разход s-max

Започната от CUNAMI_1, 09 Ноември 2013 10:02:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

CUNAMI_1

колеги,как сте с разхода на s-max 140ks.
на борд компютъра ми показва 5.5 а реално е 6.5

mitakinen

Лично аз не се правя на лаборант да меря всяка капка по разхода. От 1г. не съм го нулирал и показва 6.2л. Карам нормално с много редки случаи на ексцесии
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Nebhotep

Реално в градска среда борд компютърът има склонност да завишава или занижава разхода. Последното ми само градско замерване беше по борд 9,4 л./100, а на колонка 9,0 л/100.
Иначе извънградско показанията са много близки до реалния разход. Например последното замерване 5,8 по борд, а на колонка 6,01 л.
Градско в София дава разход около 9,0 л/100 км. А извънградско с много спокойно каране около 5,8-6,0 л/100

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

CUNAMI_1

на мен винаги ми дава разход 1 литър на над компютъра

Nebhotep

Може би му е нужна калибровка, чел съм че е възможна със софтуера на оторизираните дилъри.  ::)  ::)

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

mitakinen

Разлика може да се получи ако гумите с които караш са с размер различен от този който е въведен в компютъра на колата. Препоръчително е да смениш горивния филтър с оригинален. При мен съм забелязал по-голяма консумация с нафтата на Ромпетрол. Аз всяка година независимо от изминатия пробег сменям абсолютно всички филтри със смяната на маслото, като винаги слагам оригинални филтри
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

CUNAMI_1

гумите са ми 225/50/17 както пише.горивния ще го сменя.карам само с ектодизел на лукоил.имам джъмпер 3 които с обикновенна нафта ми прави проблеми а с ектодизела работи добре.форда не намира разлика от обикновенна или екто нафта,но си карам с екто.за да ми харчи малко трябва да го карам до 90 км,но не става.извън града карам с около 110 и ми харчи 6.5 реално.лятото направих на два пъти 2500 км общо по магистрали с  120-140 км и ми изхарчи 7л

CUNAMI_1

аз съм от благоевград. в месният сервиз на форд казаха че не може да се оправи чрез софтуера

pAbLo

Това да не би да е автоматик??
Такъв разход виждам само ако я карам на 3000 оборота и нагоре (rofl)
Не си играя често да смятам разхода,но спрямо това което карам и зареждам 6-6,5 ми е обичаен  комбиниран разход.
В града избягвам да я карам
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

CUNAMI_1

ДА АВТОМАТИК Е.
НАРОЧНО НЕ НАПИСАХ ЧЕ Е АВТОМАТИК.
НО КАКТО КАЗВАТЕ ВИЕ.КАРАМ ОСНОВНО ИЗВЪНГРАДСКО 70-80% И МИ ХАРЧИ РЕАЛНО 6.5Л.А НА БОРДОВИЯ ПИШЕ 5.5Л

pAbLo

Борда винаги има опция да послъгва,но литър е много!
Дори ежедневката я знам открай време,че пише едно а реално винаги е +0,4литра

CUNAMI_1

ВИНАГИ  МЕ ЛЪЖЕ С 1 ЛИТЪР

Alexi

това дето лъже толкова много е странно но за автоматик ти е добре разхода

CUNAMI_1

НАЙ ИНТЕРЕСНОТО Е ЧЕ В ГРАДСКИ УСЛОВИЯ КОГАТО КАРАМ БАВНО ХАРЧИ ПОВЕЧЕ,КОГАТО КАРАМ БЪРЗО ХАРЧИ ДОСТА ПО МАЛКО

Bobi

Колега, разходът ти за автоматик е добър. Карай си колата и не си усложнявай живота.

П.С. Искам да те помоля да не пишеш с главни букви.

pAbLo

Всяка кола в постоянно темпо харчи по-малко.
На връщане от Стара Загора и каране със 100 постоянна скорост,средния разход от 6,5 ми слезе на 5,8 по борд.
А за кола със собствена маса от 1700 кг и автоматични скорости разхода е Перфектен!
И да не забравяме точноста на БГ колонките! По стандарт са +/-5% но реално може и да са -10 (rofl)

Alexi

имаш право да се оплачеш официално от колонките :)

pAbLo

Мм да чух че имаме нов Арменски поп в Пловдив.
Два пъти на ЛукОйл при 45 литра резервоар са ми наливали 52 и 57 литра.
При замерването с едно като млекарски гюм 20литра,човека каза че било на долна граница -5%...
Оплаках се!

Alexi

мне ве има си механизъм .. отиваш в метрологичен надзор и пускаш жалба .. те назначават проверка ( обаче ако всичко е в нормата ти я плащаш ) ,глобите са жестоки ако нещо не е в нормата

pAbLo

Тоя мач е игран предварително и резултата е ясен ;)

Alexi

между другото ( тъй като сервизирам бензиностанции и присъствам на тия проверки ) в 99% от случаите и няма нищо на колонката .. повечето клиенти наистина вярват ,че китайска туба от 10л е по точна от колонката и няма как да събере 11л примерно :)

hotblooded

Цитат на: CUNAMI_1 в 09 Ноември 2013 10:02:33
колеги,как сте с разхода на s-max 140ks.
на борд компютъра ми показва 5.5 а реално е 6.5
На мондео има опция да задаваш с какви гуми си.... от това също зависи дали мери правилно.  Ако са зададени 17ки или 18ки, а ти го караш със 16ки - разликата е нормална.

hotblooded

Цитат на: Alexi в 09 Ноември 2013 18:29:42
между другото ( тъй като сервизирам бензиностанции и присъствам на тия проверки ) в 99% от случаите и няма нищо на колонката .. повечето клиенти наистина вярват ,че китайска туба от 10л е по точна от колонката и няма как да събере 11л примерно :)
С резервоарите на колите е същото - винаги събират поне 10% отгоре, отделно в гърловината ако пълниш до горе може да набуташ още 2 литра.. Така в 50 литра резервоар може да напълниш 55 - но не значи че те ментят

pAbLo

На 55л съм сипвал и 57-8л и то лично аз с доста игра,но на 45 да сложиш 58 вече ми дойде повече ;D
И тук говорим САМО за бензин.
Нафтата колкото и да се мъча не ми се получава.
Или ако се получи резултата е мазни калници (rofl)

Алекси - знам коя верига обслужвате или поне една от тях.
Но знам и другата страна на медала,така че истината е някъде там в средата.
Но пак отцепихме в страни от темата на човека :))

П.С.
И последно по темата  (rofl)
Само литър отгоре

Alexi

ние обслужваме 3 вериги ,но принципа на всички колонки е еднакъв въпроса е има ли контрол върху тях или не

tropper

Цитат на: CUNAMI_1 в 09 Ноември 2013 12:17:46
ДА АВТОМАТИК Е....
Ако това ще те успокои - и аз съм с автоматични скорости, макар и на Мондео, и мен борд компютъра ме лъже много - показва ми с около 15-20% по-малко от реалното.

А колкото до настройката за размерите на гумите - не би трябвало да дава разлика, защото грешния размер гуми ще се отрази точно толкова и на показанието за изминати километри. А него ползваш за делител като си смяташ разхода "по колонка".
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

hotblooded

Ако си по-малки от зададените гуми - лъже. Защото грешно изчислява километрите по табло...

pAbLo

Цитат на: CUNAMI_1 в 09 Ноември 2013 10:59:14
гумите са ми 225/50/17....
Размер гуми на ЕС-макс.
Не е проблема в гумите,нито в разхода...
Колата е тежка и е АВТОМАТИК!
Няма как да гори 5/100...

momo76

Цитат на: hotblooded в 19 Ноември 2013 19:53:09
Ако си по-малки от зададените гуми - лъже. Защото грешно изчислява километрите по табло...
Да ама ти също си смяташ разхода по километрите които виждаш на таблото. Не гледаш реално колко си минал, а колко ти показва таблото.

Alexi

с по малки гуми разхода ти излиза занижен .. защото изминавайки примерно 100 км по табло реално си минал 95 .. и обратно аз понеже лятото карам с 225/45/18 разхода ми излиза по височък ,но аз си знам че не е чак толкова по висок понеже има едни 5% разлика с 205/55/16