Препоръчайте радар детектор.

Започната от G_o_c_e_v, 01 Ноември 2013 20:00:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

G_o_c_e_v

Препоръчайте ми радар детектор, от една друга тема видях, че болшинството харесва Whistler. Кажете нещо за модел по конкретно. В продавалника има много втора ръка и един дето май не е за изпускане 50 пари . Ако си заслужава, направо да го викам насам или някой по добър модел и да е до 100лв. Не е задължително да е нов, въпроса е да върши работа.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

в продавалника има много ,защото не хващат стационарните камери .. вече са излишни ..

SICKandPROUD

Whistler GT-435XI, За 1 година няколко пъти му избих парите вече. Модела има и "Pop" режим за радари в Stand-by.
Това е като препоръка от мен. Успех

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

S2N1

Приятели, за да не отварям нова тема пиша тук. Спрял съм се на този модел Stelth RG300. Дали някой друг го ползва, ако не препоръчайте нещо?

exclusiveremix

Същия имам от юли 2017г.
Избил съм му парите,даже май двойно ги избих.За съжаление се чудя дали да не го продам,да донадя за последния модел на stealth + оная простотия на номера,за да хващам и триногите.
Ако го искаш за стационарни камери и старите радари в астрите,това е радара.Ако го искаш за триноги - не става за нищо.Пробвано.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

jo_jo

дайте линкове нещо, аз заглеждам този от алито https://www.aliexpress.com/item/RUCCESS-Radar-Detectors-3-In-1-CAR-DVR-GPS-Camera-Logger-Dash-Cam-Radar-Detector-for/32825364310.html ама скъпичко идва.

Отделно ако те спрат и видят детектора на таблото сигурно ще има драма/заяждане?

exclusiveremix

Никой нищо не може да ти каже за радар детектора.Напълно законен е.Това не е като старите антирадари които да са незаконни и да го опандизват хората ако открият такова устройство у тях.Лошото е че ако тръгнеш да пътуваш извън БГ,трябва да провериш в кои страни е незаконна употребата му.

Лично при мен,на фокуса ме дразнеше да стои на таблото,пуснахме един кабел от бушоните и сложих радара между огледалото и сенника горе на тавана.
При фиестата е просто сложен на таблото и никой за нищо не се е заяждал.

hotblooded

Детектори не са забранени,  независимо какво квичат милиционерите.
  Но за съжаление детекторите са почти безполезни.  Старите мобилни камери, базирани на TR-4 могат да работят на режим "единичен импулс", освен това могат и да "стрелят в гръб" - при тоя случай - изгорял си, освен ако не цъкнат някой пред теб.   Със новите - същата работа, писне ли детектора, зад мъдете ти има още един чифт....   
  Решението е jamer, обаче за да не те клецат милиционерите - трябва да е някой от онези дето са лицензирани като парктроник  (tooth). Хубавите струват над 800 кинта.  Без монтажа. 

S2N1

exclusiveremix мерси колега. Ще споделиш ли за триногите, не съм чувал за това, което спомена, какво се монтира?

exclusiveremix

Директно те препращам към сайта производител и там ще ти посоча линковете.
http://www.stealth-radar.eu/view_product.php?pid=19  тоя радар + http://www.stealth-radar.eu/view_product.php?pid=20 + тая джаджа сложена отпред на номера и свързана с посочения радар УЖ засичала триногите.За съжаление все още не съм видял,прочел някой да казва,че е пробвал и си заслужава.

В моя случай или както ти мислиш да купуваш RG300,трябва да се изпрати радара към тези производители,да се смени платката с платка от радара показан по-горе(смяната беше около 175 лв) и пак да си закупиш оная джаджа отпред на номера.Аз по едно време мислех моя да го продавам,да платя още луди пари само и само да засичам триногите.Все още има малки населени места като например Нови пазар,където използват старите радари и моя радар детектор си ги засича.

S2N1

Мерси много, ще седна да прочета. Приятелката ми ще ме изхвърли, като разбере за какво си давам парите.....

exclusiveremix

Като си стестиш няколко стотин лв от актове,набързо ще се зарадва.Споко и моята е същата.

bronc

/off/ А пък може да карате в ограниченията и да си спестите и парите от актовете, и парите за радара (tooth)

exclusiveremix

Утре тръгвам за Трявна.Може да се сетиш през колко ограничения 60км/час ще мина.Спазвам ги до едно време,после почва да ми писва.В момента в които ми писне,радара ми е единственото спасение ако има камера.

ivchotr

А пък те ограниченията ги слагат единствено за да късат нервите на шофьорите, ще знаеш :D

hotblooded

Цитат на: ivchotr в 18 Февруари 2019 20:40:24
А пък те ограниченията ги слагат единствено за да късат нервите на шофьорите, ще знаеш :D
В България повечето ограничения са именно за това, и да пълнят джобовете на КАТаджиите.

exclusiveremix

Много правилен последен отговор.

zloster

Радар-детектор няма да помогне за новото оборудване на КАТ. Най-много да разбереш в момента на "щракването" и да се подготвяш психически за честитка.
Последните, които купиха са с малък обхват и ползват измерване с лазер. Лъчът обикновено е насочен към номера на превозното средство. Също така е много концентриран. Времето за засичане обикновено е под 0,5 сек. Бърза проверка в калкулатор казва следното: 3 mrad на 100 м дават 0,3 метра диаметър на лъча; на 300 м съответно стават 0,9 метра. Имаше новина наскоро, че планират още да купуват от тях.

Допълнителна информация:
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

bronc

Цитат на: hotblooded в 18 Февруари 2019 21:26:43
В България повечето ограничения са именно за това, и да пълнят джобовете на КАТаджиите.

Това можеш да го прочетеш във всеки един автофорум по света - английски, американски, немски ;)

hotblooded

Цитат на: bronc в 19 Февруари 2019 10:31:57
Това можеш да го прочетеш във всеки един автофорум по света - английски, американски, немски ;)
Само че извън балканския полуостров не с съм имал случай да усетя завои ограничен на 60 може да се вземе със 100.....

ivchotr

Къде извън Балканския полуостров има пътища, по които ограничението е 100 км/ч и нагоре, без да са магистрали?
Аз у нас мога да посоча много пътища, от чиито завои и с 60 ще излетиш, но няма знаци за ограничение на скоростта. По нашите пътища ограниченията масово са сложени на места, където наистина има нужда от тях. Аз мога да мина през някои завои с висока скорост, много други също, но много и няма да могат да го направят. Всеки сам подбира скоростта си съобразно ограничението за вида път, собствените си възможности, характера на завоите, възможностите на колата, натоварването на участъка с движение и т.н., и т.н... Ограничението обаче се слага с цел да се заостри вниманието на водачите за възможен риск и да се сведе този риск до минимум посредством ограничението. Ама нали всички сме от Фитипалди нагоре, та на нас няма кой да ни каже как да си караме кошовете и затова всеки ден някой си отива без време...

exclusiveremix

Много се отнесохме от темата на самата тема.Разговарях вчера с хората които продават Stelth радарите.Специално за хора като мен които имат RG300 и искат да хващат новите триноги,ще напиша един дълъг пост. Първо да кажа,че старите радари монтирани на таблата на колите,ги засичаме от около 2200метра с RG300 или подобни радар детектори.При новите триноги засичането,снимането и преминаването на сигнала какъвто и да е той,е около 150 метра.Първите 90 метра те засича,в следващите 60 метра те снима на мястото където е настроена.Казано с 2 думи - времето за реакция на шофера е много здраво намалено.
* за хора които имат RG300 и искат този радар да хваща и новите триноги се прави така - изпраща се до продавача,сменя платката с такава от  новия модел радар RG79 лв на цена 190 лв.Впоследствие се монтира око на предния номер на автомобила - 180 лв. Варианта за тези които нямат радар,а искат е RG79 на цена 475лв.
* за хора които искат да карат яко...без да намалят,цената скача до небето.Говорим за цена долу горе равностойна на фокус 2 нафта.Монтаж по автомобила 4 часа.Но казаха - караш и няма шанс да те засекат.

Ако поста ми е прекалено рекламен,нека някой модератор да го редактира.Не искам да триете подобно мнение,защото съм убеден,че ще е полезно на много хора,даже и извън от този форум.

hotblooded

Тези 90 метра на практика стигат само за се усмихнеш за снимката. И не важи ако снимат в гръб.
Това за старите радари е нож с две остриета, и също не важи ако снимат в гръб.