Fiesta или Peugeot 306

Започната от noddles, 19 Октомври 2013 11:53:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

noddles

Привет, :)
Налага ми се да си взема градска кола в рейнджа от около 1500 лева. Изгледах всякакви боклуци - изгнили голфове, корси, полота и т.н.
И стигнах до 2 избора:
1вия ми избор е пежо 306 до 100 коня 1.6 бензин най добре.
2рия ми избор ще да е форд фиеста 96-2001 година МК2 мисля че се води.
На 100% колата ще е бензинова. Преди 2 години се простих с 6000 лева за Рено Клио 2005 година,на който му гръмна двигателя след хиляда километра - купен от авто къща разбира се :).

Моля да ми помогнете с избора на кола , защото не съм спец, а съм и карък щом първата кола ми издържа месец и половина.

За форда не можах да намеря кой знае какви негативизми и сериозни проблеми, но за пежото слушам от познати които го имат а и чета по форуми за слаба предница която си я правят ежегодно както и проблеми със задния мост.

Моля за вашето мнение господа :)

Alexi

фиестите са здрави машинки ,търси 1.4 или 1.25 , мотора 1.3 с 8 клапана го избягвай

hotblooded

306 цата е по големичка от Фиеста, и вози по-меко. Обаче..... задния мост им е слабо място - гледай добре - ако задните гуми стоят на криво или само едната - дори и не се качвай да я пробваш тая кола.  В този калибър кола - няма "сми" от дизляк, ако ще газифицираш - 306 са с пластмасови колектори - едва ли ще ти се слага газов инжекцион. Казваш градска кола - 306 е учудващо неманеврена за габаритите си - ако ще се завираш в тесни улички и паркинги - не е невъможно но е гадно. Фиеста-та е като цяло с по-евтина подръжка и по малко неща които се чупят. За двигателите - колегата ти е казал, моя избор би бил 1.4, но всеки си преценя сам според нуждите си

noddles

мерси много и аз виждам везните че се накланят за фиеста . не знаех за мотора 1.3 - ще се оглеждам за 1.2 и 1.4
скоро ще се похваля като взема нещо
благодаря ви за мненията.

Alexi

всъщност 1.25 много често го пишат 1.3 по обявите .. те се различават визуално де