Управление на ел.подгрев на антифриза Focus mk1

Започната от samuilo, 14 Октомври 2013 13:33:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

samuilo

Здравейте  Колеги!
Имам проблем с  Управление на ел.подгрев на антифриза Focus mk1 1.8 Tdci 2005 . Не изключва подгряването , и двете релета за отоплителните свещи са постоянно
захранени.Някой знае ли от коя температура се управлява  терморегулатора ?

К.Методиев

Трябва да ги управлява ECU-то като взема информация от ETC датчика за температура, така, че провери си датчика как е.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

tropper

Здрасти! Днес май с теб говорихме през Васко :)

Проблемът може да е в прекъснали или окъсили кабели или залепнал контакт на релето. Провери го.
Доколкото разбрах стрелката на темп. на таблото ти показва правилно. Не знам дали данните се взимат от различни датчици.
Ако е така трябва да провериш другия датчик как е. Това предполагам би могло да излезе и с компютърна диагностика с живи данни.

Ако нищо не помогне, то може да се направи "побългаряването". На К.Методиев му дадох една схема в това мнение, но не е тествана.

П.С. Казваш че намотките на релетата са постоянно захранени? Значи залепнал контакт отпада.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

ihovahi

Тошко, аз днес му показах и схемата, която си дал на Кристиан. Самуил (човека с когото говори) е технически много грамотен, и благодарение на Вашата помощ ще намери проблема.

п.с. Тошко, благодаря за днес и че се отзова  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

G_o_c_e_v

Да обадя и Аз каквото знам за това подгряване. Релетата са постоянно захранени с + след контакт (това за силовата верига), а управлението на самите релета е посредством масата, отделно и + на управлението е активно чак когато двигателя запали (не знам дали го обясних правилно). Аз съм прекъснал оригиналната маса към релетата и съм  ги вързал през паразитни ключета за масата на акумулатора, за да си определям сам колко да работят и дали изобщо да работят (визирам летния сезон).
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

samuilo

Много благодаря на колегите , търсенето продължава,
Нещата клонят към ЕТС датчика или проблеми с неговата комуникация.Снощи се опитах да чета живи данни , да ама ...
Довечера продължавам... а за сега просто изкл. релетата 2 и 10

tropper

Ако проблемът е в датчика или окабеляването от него до ЕКУ, е по-добре да го оправиш, защото той ще има значение и за режима на работа на двигателя (студен/топъл), за разхода на гориво и други.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/