Ford Focus 1.0 EcoBoost: 1619 километра с един резервоар

Започната от Nebhotep, 24 Септември 2013 14:49:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nebhotep

Тандемът еко-шофьори Кнут Вилтил и Хенрик Борчгревинг вдигнаха изключитнелно сериозно летвата в постиженията за икономично шофиране, след като с един резервоар на еднолитровия (125 конски сили) Ford Focus EcoBoost двигател (Международен двигател на годината 2012 и 2013) успяха да изминат 1619 километра през Норвегия, Финландия и Швеция.

Средният показател на разхода на гориво от пробега е бил 3.3 литра на 100 километра, а самото пътуване е продължило 28 часа и е било под наблюдението на норвежката полиция.

Ford-Focus-1-0-EcoBoost-1619 km.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Pyrhel

Винаги съм се чудел защо тия тестове не се провеждат с 2 автомобила едновременно - 1.6 дизел 115 коня да се таркаля зад ЕкоБууст-а :)
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Nebhotep

Eй ореваха орталъка от Ford да потулят недоволството на европейците по отношение разхода на Ecoboost двигателите. Над 25% отклонение от каталожните данни за разхода са регистрирали потребителите в Англия.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Pyrhel

Като ги карахме 2012-та към събора и на мен хич не ми допадна разхода. 125-коньовия много приятно вървеше, но определено не мога да кажа "сбогом дизел" на фона на другия, който беше даден от МП - 1.6 115 коня дизел. И на 2та напълнихме по няколко резервоара и разходът определено беше в много голяма полза на дизеловия.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Marlboro

Като го смятам, ми излиза средна скорост от 57.8 километра, предполагам че всичко това се е случвало на 6та скорост, към максимум 1000 оборота.
:D Не е зле. Доста по-солидни бензинови мотори с 60 км на 6та ще направят разход 3 и малко...
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

pAbLo

Тея ще ме вкарат в грях!
За времето което карах Фиестата под 4 не съм падал!
Ще видим след първата смяна на маслото и филтрите как ще е,че за сега сме на 3.3/100 ама по ДВЕ (rofl)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

hotblooded

Ако циркулират само по магистрали (темпомата на 80 и 6та предавка), със специални гуми, максимално олекотена кола - ще го постигнат. Защо не... Ама я да видим в редовна експлоатация да карат така след колко време ще счупят маховика, със обикновени гуми и не махнати половин неща да не тежът - какъв разход ще покаже...

tropper

Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

dimkaraganchev