Каква е тази ролка - Focus 2, 1.6 TDCi?

Започната от Bobi, 04 Юли 2013 16:17:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Някой може ли да каже каква е тази ролка ( вдясно ), за какво служи и дали се сменя, когато си купил комплект ангренажен ремък с ролки? Питам, защото днес забелязах ,че е започнала да скърца... На мен ми прилича на нещо, свързано с компресора, ама...  ::)

Nebhotep

В дясно на снимката, която си дал е компресора на климатика и неговата шайба!

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Alexi

мда това ти е шайбата на климатика ,тя не е към ангренажа ..

Bobi

Изглежда сте прави. Благодаря ви! Някой знае ли къде продават резервни такива? Как се казва на английски, за да мога да видя в ибей? Благодаря предварително.

Alexi

цената няма да ти хареса ,дебни на търг .. скоро имаше една за мондео ,трябва да се провери дали е същата

Bobi

Как се води на английски това нещо ? A/C pulley? Цялото ли се сменя или може и лагер?

К.Методиев

Това да сме точни е съединителя на компресора. Води се a/c compressor clutch, в него има лагер и мисля, че може да се смени само той.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

supertorr

Цитат на: Bobi в 04 Юли 2013 16:35:50
Как се води на английски това нещо ? A/C pulley? Цялото ли се сменя или може и лагер?
Боби, сменя се лагера, но си е скъпичък

Vasilev

При мен смяната на лагера заедно с труда излезе към 80-90 лева.

Bobi

Скъп, евтин, искам да го сменя, че хич не ми харесва възможността за един лагер да прееба компресора... Някой доброволец да помага за части?  (help)

supertorr

Цитат на: Bobi в 04 Юли 2013 21:26:55
Скъп, евтин, искам да го сменя, че хич не ми харесва възможността за един лагер да прееба компресора... Някой доброволец да помага за части?  (help)
Аз съм сменял тук. Имат ги и само като резерни части и да си ги сменяш другаде.