Смяна на маховик на форд фиеста 1,7

Започната от gmmachine, 04 Юли 2013 01:00:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gmmachine

Здравейте колеги, чудех се доста относно така нареченото "олекотяване на маховика" и  незнам как да постъпя - да дам настоящият маховик за олекотяване или да го заменя този с друг по-лек от по-малък мотор ( ако евентуално пасне).
Всеки един отговор е от полза ! Благодаря предварително

Alexi

а какво очакваш да постигнеш с по лек маховик ? колата ще стане по бавна до 100 ...

ilko

напротив, ще се развърта една идея по-лесно мотора ...

ако го дадеш на стругар, внимавай да не му развалят баланса - не трябва да отнемат повече от 10-15 %, а и ако му се намали много теглото, е възможно работата на мотора да стане непостоянна, да мени обороти ... ще те дразни ако караш всеки ден в града

от други двигатели не знам какво може да пасне ... най-добре на стругар, ще ти вземе 20 лв. за 15 минути работа и си готов

gmmachine

http://www.chiptuning-bg.com/flywheel.html       

Това четох днес и ми допадна идеята като цяло. Ще се доверя на стругар пък ще видя какво ще стане.

Alexi

карал съм кола с олекотен маховик ,определено се губи въртящ момент , не можеш да потеглиш нормално с по малко от 3000 оборота - една от ролите на маховика е да акумулира енергия и е много прецизно сметнат за конкретния мотор .. от друга страна с олекотен, мотора се развърташе незначително по бързо но колата определено е по неприятна за каране .. може би на по голям и силен мотор да е по различен ефекта ,говоря за 2.0 шестака на бмв такова съм пробвал и можех директно да го сравня с моято което беше сток .. писаното в тая статия по горе е дрънканици на лаик ,като основното е  "Ние предлагаме олекотяване на маховици на почти всички видове автомобили." т.е. парички да падат ..

gmmachine

Безценен отговор, Благодаря колега!!! Ще търся друг начин за подсилване.