Смяната на дизелов двигател с бензинов ?

Започната от G.Georgiev, 29 Юни 2013 21:04:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

G.Georgiev

Здравейте,
От няколко години имам Мондео TDCi 2002-ра година и като се замисля май не съм го карал много много. Първо отиде маховик, после инжектори, ГНП, хидравлична помпа и т.н. С две думи оправям едно, чупи се друго. Така че дойде момента да помисля за смяна на двигателя.
Въпроса ми е трудно ли ще стане тази операция и освен двигателя какво още трябва да се сменя ( предполагам скорости, таблото вътре иииии) ?

ihovahi

По-добре го продай и си вземи бензиново...
Който фôрка "майстор" си нахôда!

G.Georgiev

Това ми е последната опция. Не мисля че може да се продаде толкова лесно. Или ако се продаде ще съм на доста голяма загуба...

ihovahi

Тя работата с покупката и след това с продажбата е ясна... едва ли има как да си избиеш парите вложени както в самата покупка на колата, така и ремонтите по нея...

Споре мен ще си спестиш намирането на бензинов двигател, нервите по смяната на безброй много елементи по колата като просто я продадеш и си намериш бензинова... да не говорим, че ще искаш и газова да слагаш... и пак ще стане дебела работа от към финанси.

Сменил си доста неща... карай си я по-добре.

Pyrhel

Прекалено много неща трябва да смениш... Компютър, цялото окабеляване към двигателя, част от горивопроводите, горивна помпа, може би и резервоара (?), местоположенията на горивния филтър, това означава скоби, изпускателната с-ма, присаждане на ламбда-сонда, предни пружини. А като си представиш още колко неща съм пропуснал... :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

G.Georgiev

Благодаря и на 2ма ви. Отказахте ме  (rofl). А за карането така щеше да е хубаво ако искаше да излезе от гаража...

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ihovahi

Ама и в момента ли ти е развалена?!

G.Georgiev

Цитат на: ihovahi в 29 Юни 2013 21:56:06
Ама и в момента ли ти е развалена?!

За съжаление да, но по странното е, че няма записани грешки.. Колата продължава да чука на метал при подаване на газ, при отнемане на газта започва да придърпва... Не влиза нито в авариен режим нито нищо. И всички дигат рамене и не знаят какво е...

viksata

Механичен проблем най вероятно  ::)

По добро решение е да намериш здрав 2,0 tdci, а не да минаваш на бенз ;)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Alexi

комън рейла преди фейса е много капризен за жалост

hotblooded

Намираш си читав TDCI от кола след фейс-а, няма да ти е по скъп от бензинов и сменяш. Имаше едно ТДЦИ дори май беше 2.2 разглобено за части - мотора му беше здрав. А чукането може да е недобре центрован маховик ако си го сменял скоро, на един колега с Тойота Авенсис така остана да почуква след смяна на маховик... но специално за шумове е добре да се чуват наживо преди крайни "диагнози"

G.Georgiev

Цитат на: hotblooded в 29 Юни 2013 23:28:40
Намираш си читав TDCI от кола след фейс-а, няма да ти е по скъп от бензинов и сменяш. Имаше едно ТДЦИ дори май беше 2.2 разглобено за части - мотора му беше здрав. А чукането може да е недобре центрован маховик ако си го сменял скоро, на един колега с Тойота Авенсис така остана да почуква след смяна на маховик... но специално за шумове е добре да се чуват наживо преди крайни "диагнози"

Маховика беше първото нещо което смених и не съм имал проблеми с него. Въпросния проблем се появи след като ми въвеждаха кодовете на инжекторите. След това в МП казаха да ги рециклирам и да се генерират нови кодове и т.н. Рециклирани са ( макар и с китайски клапани ), почистени са и нз какво още. Дадоха ми новите кодове, в МП ги вкараха, но въпросния проблем не изчезна :)

А слагане пак на същия двигател не ми гарантира, че ще е здрав. Да не стане накрая с 2 двигателя за ремонт  (rofl)

evro2000

hotblooded

Като ги вземаш от сметище ("Автокъща") - боклуци ще са.....  Работата е малко като да си купиш сирене по 2лв килото и да се оплакваш че не е сирене...

К.Методиев

Който очаква да си кара колата с китайски клапани на инжекторите жестоко се лъже, имам наблюдения над различни коли с рециклирани китайци и карат по цяла седмица да не повярва човек колко са качествени, с тези китайски клапани нито горивото може да се нагласи нито нищо, не си давайте парите за такива неща.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.