Странични огледала с прибиране на мондео мк3

Започната от ceco.deyanov, 03 Юни 2013 17:28:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ceco.deyanov

Въпросът е каква е разликата в окабеляването до огледалата на тези с прибиране и на тези без?
До колкото помня на Алекси бяха с прибиране.
Освен бутона за регулиране на огледалата има ли друго устройство?
В огледалата има ли разлики?
Благодаря.

Pyrhel

Може би най-важното е да се каже, че става въпрос за кола преди фейслифта. В такъв случай - лошо, нямаш кабелите :) Нямаш и релето за прибирането.

Има огледала само с ел. регулиране, има такива и с ел. прибиране, има и още 2 вида - с puddle lights и ел. прибиране и с puddle lights без ел. прибиране. В захващането на огледалата няма разлика. Самите огледала са различни - да, не може да се пусне захранване и да почнат да се прибират, ако не са прибиращи се.

На мк3 огледалата в свито положение са много леко по-навътре от разгънатия вариант, прекалено скъп мод за по 2 см на огледало.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ceco.deyanov

Благодаря за бързия отговор.
Имах подозрения че нямам нищо но реших да попитам.
А за размера им в свито положение наистина не знаех че е 2 см.
Тогава наистина няма смисъл.

Alexi

според мен е малко повече ,но не се прибират хубаво към купето както на някои други модели

moni74

А как се разглобяват огледалата? На мен лявото не се прибира докрая, само наполовина от хода на дясното. А когато купувах колата си спомням че се прибираха еднакво.

----------------------------

moni74

Малко ъп на темата.
Моите огледала са от тези, които могат да се прибират с копчето и имат осветление. Когато купих колата, пробвахме и работеха. После забравих и около година не съм опитвал да ги затварям/отварям в движение. Сега лявото огледало /шофьорското/ не се прибира докрая.
Как се разглобяват и каква може да е причината, някаква идея?

----------------------------

Alexi

вероятно са застанали някакви песачинки .. инак стъклото се вади напред на нещо като щипка е но шанса да се счупи не е малък ..

didon80

Огледалата само от джойстика на шофьорската врата ли се прибират /отварят или има и опция това да става автоматично с отключване /заключване посредством дистанционното?

Pyrhel

Превързват се няколко кабела. Ако имаш интерес за преправяне на кабеляци ще видя как беше.

Mondeicho

Да, то и клипче имаше в тубата. Но за мен това не е добър вариант през зимата, когато са обхванати от лед и тръгнеш да ги прибираш или разгъваш, тогава има опасност да се счупи нещо от пластмасите...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Pyrhel

Точно така :)
При мен на Ц5 лесно се активира и деактивира прибирането при заключване със задържане на бутона и зимата го спирам, че веднъж не можах да ги отворя и седях у мол'о да се топля :))

Septerra

Един англичанин продава едно реле, което прави нещата много тарикатски за МК3 - при първо заключване от дистанционното не се прибират огледалата, като цъкнеш още веднъж катинарчето и се прибират. Тоест, във всеки момент имаш сам избора дали да ги прибереш или не - в зависимост от времето. Преди около година и половина ми взе 10 паунда с шипинга до офиса на Еконт в UK.

Mondeicho

Някакви координати на този търговец или как се казва релето за да го търсим?
Намерих статията как става работата с релето и малко прекарване на жици
http://www.fordwiki.co.uk/index.php?title=Folding_Mirrors_With_Remote_Key...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

didon80

Наистина за зимата е опасно да се ползва тази екстра. Сгъваш ги вечерта и сутринта замръзнали, а ти бързаш за работа - шах с пешката...