Смяня на червените пружини с по-меки

Започната от kenykirilov, 30 Май 2013 19:08:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kenykirilov

Колеги чудя се нещо! Ако на спортните амортисьори, които са с червени пружини сложа обикновени пружини, или по-меки някакви каква ще е разликата? Ще докарам ли една идея по-меко возене или нищо няма да стане ?
...не може един човек да знае и може всичко, но винаги може да опита!

Bobi

Разлика ще има, но колко ще те удовлетвори е друг въпрос с неясен отговор.

bay_huy

Ако са комплек няма да си особено доволен от резултата но ако са зглобявани не е проблем защото няма да промениш геометрията на окачването. Ако са рвголируеми и не е центровано ще вози ужасно а ако се регулират ще се промени возията. За тва ако изкаш конкретен отговор кажи конкретно кво имаш сложено и как е настроено кво искаш да стане и така иначе ще получиш общи приказки и сам тря си зглобяваш отговора ;)

kenykirilov

Проблема е, че не знам каква е настройката! Скоро взех колата и само знам че е със спортно окачване с червени пружини и отзад амортисьорите са Монро. Какво да отбележа като факт за да разбера каква е настройката ?

Bobi

Струва ми се, че по-скоро "спортното ти окачване" се изразява в "спортни" пружини, щом говорим за амортисьори Монро...

bay_huy

Огледаи ди дали имат резба за да се върти пружината ако нямат зимай спокойно нормални пружини и омекотявай без да ти пука ;)

Alexi

даже май в момента "спортни" е синоним на "червени" .. карай си колата гледай да е технически изправна остави пружините и аморситьорите (за които в другата тема пишеш че не знаеш каква марка са ,а тук си ги обявил за "спортни" ) :)

kenykirilov

Цитат на: Alexi в 31 Май 2013 14:06:54
даже май в момента "спортни" е синоним на "червени" .. карай си колата гледай да е технически изправна остави пружините и аморситьорите (за които в другата тема пишеш че не знаеш каква марка са ,а тук си ги обявил за "спортни" ) :)
С всичките ми извинения, но това че са  спортни няма общо с това дали знам каква им е марката... или щеше да е по-правилно да кажа твърди? или ниски ?  ... дали пружините са спортни или всичко не ми е ясно!- не съм разглабял колата все още. Сега просто събирам мнения и идеи. По данни от човека, от когото я купих е СПОРТНО ОКАЧВАНЕ... поради липса на време не съм го потвърдил лично, но цвета на пружините поне видях.
А с какво се различават спортните от нормалните АМОРТИСьОРИ ?

Alexi

по твърди са .. ако са комплект с по ниски пружини и техния ход е по малък .. имай предвид ,че Монро не съм чувал да предлагат спортни амортисьори

bay_huy

Освен че монро нямат спортни така и пружините може да са само боядисани така че не се занимавай с глупости и карай както си е

kenykirilov

Колеги, проблема не е че не ме кефи така ;) Проблема е че като я покарах 3  седмици в моя квартал ( за дупките и по БТВ даваха дори ) станах за тампони от лявата страна.. няма да й смогна просто с това твърдо окачване..

kenykirilov

Та.. малко развитие по темата- прави бяхте маниаци! - предните амортисьори са  Motorcraft 18045 но не ги намерих в каталога им ( сранно ). Задните са Monroe 23904 --->  http://www.mister-auto.bg/bg/zadni-amortisyori/monroe-23904_g900002_a03723904.html  ! Та явно само пружините са спортни и им пребройх по 7 навивки и на предните и на задните.