Разлепване на спойлери ??

Започната от kenykirilov, 26 Май 2013 19:50:01

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

kenykirilov

Колеги, така ми е правен някъде си тунинга, че на третата врата "пейката" или антикрилото или както се нарича там спойлера ми е захванат с 2 болта в двата края на третата врата и ЗАЛЕПЕН с някаква бяла паста-гадост дето не знам как се разлепва. Отгоре на всичкото така са сложени тези тунинг детайли, че не мога да сваля и стопа за да сменя светлинки, защото аксесоара допълващ спойлера е върху стопа и не се вижда нито болче нито нищо! Та...
  .. ЗНАЕТЕ ЛИ начин, по който се разлепват такъв тип тунинг аксесоари? Що за паста (силикон) е това и как се маха?
...не може един човек да знае и може всичко, но винаги може да опита!

ffmk1l

Коресилин, изпробвано, на боята нищо и няма, но гледай да не попадне на пластмасови части.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Pyrhel

Обикновено ги лепят с монтажни силикони или такива, залепващи за стъкло. Като бяхме в Стара Загора Венко ми каза за кореселина, че и аз трябва да разлепя моя, за да го захвана по-добре, ама на Мондеото не бих налискал багажника с кореселин. Не че нямам вяра на Венко, ама не съм хазартен тип :D

Ако е прав без чупки "срежи" силикона с корда или конец за чистене на зъби.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ffmk1l

"Не че нямам вяра на Венко, ама не съм хазартен тип..." :D Ами пробвай мъничко на Сиера-та, Тома неверни.... ;D

kenykirilov

Мерси за съветите, ще пробвам идвата варианта. Имам въпрос
1во-с  кореселина само поливам на залепеното място и какво правя.. трябва ли да почакам или мога да го напъвам полека и пак да го поливам или ? как точно става?
2ро- тая гадория е направена да издържа на яко слънце, но забелязах че като я нагрея със сушоар и се размеква - та пистолета за горещ въздух ще помогне ли или ще прецака работата? Страх ме е за спойлера(щото си е здрав но май е пласмаса или фибростъкло- не знам, и за боята  на колата !
Но ще опитам с кореселина ..
...не може един човек да знае и може всичко, но винаги може да опита!

ffmk1l

Потапяш един парцал в коресилин, изстискваш го и леко нанасяш, не много обилно, като се стараеш да попадне на мястото на спойката. Изчакваш 1-2 минути, напъваш леко спойлера, ако не поддава, повтаряш отново. Накисне ли се лепилото, ще поддаде.

S.Stoyanov

Темата е малко стара но все пак това най-вероятно е полиуританово лепило.Аз не бих пробвал с кореселин, най-добре със струна от какъвто и да е тип.

Bobi

Това с коресилина и на мен не ми допада като идея.... После да не се налага да боядисваш, докато се опитваш да отлепиш спойлер :)

Alexander

Корселина не разтваря автомобилната боя. Тя е на друга основа.
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

S.Stoyanov

Но за лака не съм сигурен че е така, а боята е под него.По принцип при внимателна употреба и на лака няма поражения. ::)