Bluefin

Започната от Pyrhel, 24 Май 2013 00:14:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

В темата за евтините неща от eBay видях, че се говори за Bluefin и реших да напиша няколко реда.

Bluefin е продукт на Superchips - английска компания за чип-тунинг. Блуфин всъщност е устройството, което чете и пише софтуера на колата. Как работи... Купувате един hand-held за определени марки и модели, например Мондео 2.0 TDCi, 2.2 TDCi, Jaguar X-Type 2.0 TDCi, 2.2 TDCi, след което го бучвате в OBD буксата и четете ВАШИЯ флаш. Отивате пред компютъра, закачате Bluefin-а и пращате прочетения софт на Superchips и след малко те ви връщат вече "новия", т.е. перформънс софтуера. Качвате го на Блуфин устройството, отивате до колата и зареждате новия софтуер.

Хубавото на Блуфин е, че в себе си държи и оригиналния и новия флаш. Другото хубаво е, че можете да ги сменяте когато пожелаете - например преди да отидете с новата си кола при дилъра, преди да отидете на ГТП и т.н.

Лошото е, че този Блуфин се заключва само за тази кола. :) Не може всяко байче със съответната кола да ползва модифицирания флаш. Другото лошо е, че не можете да ползвате Блуфин за read/write на custom мапове. Третото и най-лошо нещо е, че ако си купите втора употреба Блуфин ще трябва да платите почти цялата сума за нов, за да бъде отключен...

Как става отключването - плащате онлайн на Суперчипс, закачате Блуфин за компютъра си и го отключват.

Суперчипс имат дистрибутор в България. Говорил съм с тях 2 пъти по телефона преди 2 години... Бъкел не разбираха. :D Но като цяло на Суперчипс им хвалят маповете, по поръчка могат да изкарват и стейджове за съответния автомобил...
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

bay_huy

Факт добри са аз съм с сиперчипс и работи безупречно. За фордУ много хвалят REVO но е драстично по-скъп и схемата там е същата с закачането и устройството и за всеки следващ stage плащаш само софта без да ти пращат ново устройство. От 6 месеца пуснаха и OBD SWICH с 2,3 мода и можеш да си слагаш различните модове в движение което е супер одобство за по направените возила

vanvan

Е браво, аз вече бях готов да се закълна, че никой няма да си бара ST-то по този начин ама ей го на!  ;D

И аз съм се интересувал от подобни трансформации и последно Bluefin, Revo и Dreamscience бяха най-доброто.
Dreamscience-a също така предлага безплатно "сгодяване" с до 5 различни коли, т.е. по-готин е за 2-ра ръка от другите.

А как е след промяната? Има ли голяма разлика в максималната скорост примерно или всичко е във въртящия момент?

bay_huy

Има разлика но не е кой знае ква. Има повече сила на в високите тъпче иска малко разпушване за да тръгне като хората а за максималната не знам дали има разлика.