Подскачащ пистов ремък на Мондео Мк3

Започната от ihovahi, 21 Май 2013 00:23:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ihovahi

Така... ето я и моята пъка по колата...

шум...

Как се чува... звука от към пистовия ремък е ужасен и самият ремък играе доста...

Трябваше да снимам клип и с пуснат компресор на климатроника е там вече е ужас.

Преди три месеца може би смених ремъка, ролките, обтяжния демфер на ремъка... а в самото начало реле-релулатор на алтернатора.

Демферната шайба при коляновия вал е здрава... както и ролката ка компресора за климатика...

Няма намиране на този проблем...

Дори отворихтем да погледнем дали случайно някой обтегач на веригата не се е счупил и от там да дестабилизира... но всичко е наред...

Мистерията е уникална... (headbang) (headbang) (headbang)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Pyrhel

Обтяжния демпфер - това обтегачът с пружината ли е? Тая мизерия си е точно от демпферната ролка и обтегача...
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

gambit

при мен беше така също преди 1 година, смених ремъка че беше хлабав, обтегача че и той беше много зле,няклко ролки и се оправи, преди 2 седмици пак почна да трака, смених и демпфера и след това заспа  ^-^

ihovahi

Цитат на: Pyrhel в 21 Май 2013 01:36:17
Обтяжния демпфер - това обтегачът с пружината ли е? Тая мизерия си е точно от демпферната ролка и обтегача...

Даммм Pyrhel това имах в предвид :) Ами нов е... преди три месеца в сервиз ми го смениха... и още ме е яд, че незнам какъв са ми сложили, но просто хода обтегача с пружината е многоооо голям и според мен не трябва да е толкова голям пустия му ход...

Цитат на: gambit в 21 Май 2013 07:22:32
при мен беше така също преди 1 година, смених ремъка че беше хлабав, обтегача че и той беше много зле,няклко ролки и се оправи, преди 2 седмици пак почна да трака, смених и демпфера и след това заспа  ^-^

Стефане... ми гледахме го демфера... дори с маркер белязахме вътрешния и външния край и ако имаше приплъзване маркерите щяха да се размината... значи е здрав...

Поболя ме тая кола...

Станах като един перничанин, който отишъл при една гадателка, тя му хванала ръката и му казала "Синко ти отново ще проходиш"... а той: ами, че аз си ходя каква такава гадателка си?! И тя го изгонила навънка и като излезнал видял, че Голфа му е откраднат :) :) :)

Та и аз сега открих пешеходния начин на придвижване...

ceco.deyanov

Споко брато. Те колите ни ако се не се повреждаха нямаше да е интересно.
Всичко се оправя. Е да някой път ни се налага да ходим пеша или друг да ни вози но така е.
Все пак тук както виждаш има много мнения които ни помагат.

ihovahi

Ще сменя и пистовия ремък... само кажете от къде да го поръчам?!

ihovahi

Благодаря за създаването и преместването на темата и постовете :)

Alexi

Цитат на: ihovahi в 21 Май 2013 08:59:49
Ще сменя и пистовия ремък... само кажете от къде да го поръчам?!
смени ремъка с оригинален  .. 1-2 см да е по дълъг тоя дето си сложил и не се опъва добре .. пак ще напиша тия карантии там се сменят задължително с оригинални ако искате да работи дълго време без проблеми .. като смъкнете ремъка огледайте добре ушите на пружината на оптегача дали случайно не са разбити отново ( не се знае какво са сложили )

ihovahi

Алекс, благодаря.

Често казано, незнам какви чаркаляци са ми сложили и най-вероятно са били некачествени... и за това сега си патя...

gambit

не бе ,то може да са ти сложили читав обтегач ама при хлабав ремък същата работа  ^-^ щом сте сигурни че не е от демпфера, сменяш ремъка с нов от МП ако продължи сменяш и обтегача  :D 

ПС

ае сменяй и се метни до "тепетата" да пием по бира :D

ihovahi

Стефане днеска голям майтап с тоя телефон честно :)

Обажда ми се адаша от работа и вика ам айде бе, Стефан с Мондеото те търси хахаха щях да падна да знаеш  :D :D :D

Уффф за смяната още го мисля  (omg)

Ама съвсем скоро ще направим седянката  (gathering)

Milcho

А ролката на динамото сменихте ли?
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

ihovahi

Алтернатора е проверен, тъй като сменях реле-регулатор. Не е там проблема...

ihovahi

Хайде сега да затворя темата (надявам се за постоянно).

Днес сменихме (Тасев сервиз, както си се наричаме тримата, които сами си ремонтираме колите) - ремъка, демферната шайба и обтяжния демфер на ремъка.

За частите искам да благодаря на Ясен (YaSkAwA във форума).

А за моралната подкрепа и предложения за  решение на моя проблем с ремъка на Мирослав Христов (mirohristov във форума) от София.

Благодаря и на всички от форума - много сме задружни еййй браво :)

Всички тракания и вибрации изчезнаха.

При пускане на компресора на климатроника става малко по-шумно, но това е нормално.

Това е за сега.