Изпускателна генерация на Форд Фиеста 1,7 125hp

Започната от gmmachine, 21 Май 2013 12:08:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gmmachine

Здравейте колеги, наскоро смених двигател на фиеста купе МК4 и в момента изпускателната тръбна част ми е с размер Ф45, нужно ли е да бъде заменена с по-голяма за по-добър вървеж ?

Pyrhel

Ооо, честито за swap-а! Най-напред да те поканя на 7ми септември на Дракон, ще е интересна гледка Фиестата с мотора от Пумата!

В UK най-честия мод за 1.7 при изпускателната с-ма на Пума е 4-2-1 колектор и декат тръбата. Казват, че това дава до 15 к.с. в зависимост от състоянието на двигателя, както и не малко въртящ момент. Най-много като че ли обичат Milltek (включително и от pumaspeed), затова и снимките са от там:

Изпускателната с-ма я дават за 1.4, 1.6 и 1.7, като горната графика от диното е за 1.6. На теория изглежда супер, ама цената не е много подходяща :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

bay_huy

Ценоте са дебели но са атмосферните мототи е по-лесно за изработка и могат да ти направат custom. Ако се спреш на варианта с miltek си взвми само колекторите останалата генерация ще ти я направат тука и сте ти е на половин цена с същият ефект. Ако направиш тоя ход задължително трябва да промениш и intake-а за да има и повече въздух това са ти двете задължителни неща с които ще усетиш голяма разлика!! ;)

gmmachine

Благодаря за отзивите, обмислях варианта с 4-2-1 ако успея да намеря milltek но 2-ра употреба , а останалата тръбна част да е оригиналната от пума Ф50 диаметър. За момента и така ми харесва ускорението но не мисля , че съм подходящ за Дракон пистата, много ще ме срамят. 

bay_huy

За атмосверния мотор най-добре е да е еднакъв диаметър цялата генерация това което можеш да направиш е права траба и само задно гърне и ще си чук. За тва ако намериш колектори на квото фи са те и назад правиш тръбата и гарнето да е със същият вход да не слагаш некво с друг вход че ще скопиш нещата :D