Индикация за къси светлини Форд Фокус

Започната от angel_MANOLOV, 09 Май 2013 12:38:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

angel_MANOLOV

Има ли крушка на таблото за индикация на късите светлини за Форд Фокус 1,8 TDCi facelift 2002 година?

Благодаря предварително  O:-)

miri4

Не.Няма. Светването на таблото се брои за индикация.

G_o_c_e_v

Което през деня не се брои :D Аз с устройството за фаровете си поставих и лампичка, която да ми показва, че самото устройство ми пуска фаровете... идеята й е, ако тя не светне, значи има проблем някъде по веригата....
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

fixmein45

Просто си гледам врътката за фаровете. Вече до такава степен съм свикнал да пускам/спирам фаровете, че никога не ги забравям и вече не я гледам :)

ganador

Taзи тема ме наведе на мисълта за индикация за изгорели крушки на фаровете. Денем е трудно да се установи това. Аз лично гледам отражението им в колата пред мен когато спирам по светофарите.
За целта, най-лесно е с две рид-ампули и навити 10-15 навивки проводник в/у тях, през който тече тока за двата фара. Най-добре през масите, т.к. ще се следят и дълги и къси. При прекъсване на някоя, спира тока по кабела и рид-ампулата изключва и съответно се включва някаква индикация в купето - лампа, зумер, мигащ светодиод.
Ето и схемичката, която нахвърлих току-що: