Колеги, трябва ми спешен отговор- лампа за акомулатора!

Започната от kenykirilov, 08 Май 2013 23:16:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kenykirilov

Карайки днес през нощта на къси светлини ми присветка на няколко пъти лампичката за акомулатора (фокус 2000г. 2.0 16v ) Но не светеше продължително- само примигна... после спря... и след малко пак примигна няколко пъти. Това беше, нито свети повече време, нито нищо. На какво според вас се дължи това? Да не е тръгнало динамото? Да се притеснявам ли да тръгна за София утре ?
...не може един човек да знае и може всичко, но винаги може да опита!

Alexi

четки на алтернатора най вероятно .. не я карай така че преди време останах така на пътя викам си то зарежда щом само примигва ама чеп ..

kenykirilov

Да! Точно затова питам. Случи ми се с голфа преди 3 месеца в снега... и изпатих кофти.... затова сега питам и тука. Тва е кофти за ремонт най-вероятно не е и евтино...

Bobi

Не се притеснявай, не е нещо скъпо. /според зависи/

kenykirilov

Alexi

това е евтин ремонт ,то смяна на гуми отива на 50-60 лв :)

G_o_c_e_v

Аз релето с четките вече 2 пъти съм ги вадил понеже ми се случва в движение да светне лампата и после няма помен от нея. Още карам със същите четки и засега върви.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

hotblooded

Понякога се иска просто да се почисти колектора на генератора - междините между пластинките му се запълват с графит от четките и започват да укъсяват ротора и в резултат генератора не зарежда.  Но ако четките са износени над 50% и ги има налични - сменяй ги и тях

Backstage

Изобщо никъде не тръгвай брат , на мене миналото лято ми присветна няколко пъти лампата,и после (след софийската среща)направо колата умря от веднъж!пусна чистачките и угасна  :D смених алтернатора за 150 кинта (със смяната) беше тоталка...но при тебе може би е дребен проблем...моя преди да здаде миришеше много особенно, на изгоряла пластмаса и все се чудех от къде е ...после се оказа че алтернатора разтопил вътре всичко