Проблем с климатик

Започната от merinkaaa, 28 Април 2013 12:58:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

merinkaaa

Здравейте, собственичка съм на Фордчето (Ford Focus 1.6 16v '99) от седмица и това е първата ми кола :}}
Съжалявам предварително ако въпросите ми са глупави или неточни. Бях на 2 бързи прегледа при познати майстори,конкретно не съм ходила да погледна климатика...Това което казаха е че перката не завърта изобщо и може да ми струва от 60 до 600 лв поправянето му.Ако някой е наясно или има опит бих желала да сподели някое мнение или поне да ме насочите към някой добър сервиз за климатици в Пловдив .  ^-^ Благодаря  ;D

hitrata_lisi4ka

Здрасти и добре дошла! Ще се радваме да видим Фокусчето ти в "Дневника" :)
Аз имах проблем с моя климатик. Компресора си работеше, но перката не. Проблема беше в някакво реле. За жалост не мога да препоръчам човек в Пловдив, но не беше скъп и сложен ремонта.
Искам нещо русо, може и метла!

merinkaaa

Здравей,Благодаря за посрещането и мнението!!  ^-^
Позачетох няколко форума и разбрах също ,че липсата на фреон може би е една от причините. Не зная за фокуса дали важи,но мисля че ще е нужна диагностика преди да предприема каквото и да е друго. Предишният собственик каза че климатика е работел...не е допълван с фреон обаче .Надявам се все пак да не е нещо фрапантно :}} все пак идват жеги, а това си е екстричка предвид високите температури в този край :)))

moni74

Аз бих те посъветвал да направиш един вакуум тест на системата. За да се направи, се издърпва стария фреон /колкото е останал/. Ако няма или е малко, значи проблема може да е оттам. Освен това, този тест ще провери за евентуални течове. Накрая се вкарва необходимото количество фреон + малко масло.
В Бургас един такъв тест е от порядъка на 30-40лв. За фреон се доплаща /ако е имало липса/ по 8-10лв за всеки 100гр.

----------------------------

G_o_c_e_v

Ако перката не тръгва или е изгоряла, или някъде по системата не минава ток. При мен лично излезе проблема в една букса, кабела за малката перка беше прегорял. Първо отиваш да ти проверят системата, за да отметнем фреона като фактор и да я мислим по нататъка.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

merinkaaa

Добрее благодаря ви!!! Като мина диагностиката ще пиша ! Весели празници за сега :)