Обороти играят ....

Започната от ValkataFF, 19 Април 2013 11:10:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ValkataFF

Здравейте колеги ,да си споделя проблема :).От извесно време оборотите играят ,това е докато колата достигне нормална температура и после всичко си е наред.Отклонението е около 30-40 оборота не повече .Почти не се забелязва по стрелката но ако се вслуша човек в двигателя се усеща по вибрациите му .Колата е Фокус 1.8 ТДЦИ .Лек ден на всички .

petergeorgiev

Колега моята е бензин 1.8 i .Оборотите ми започват да играят ритмично като колебанията започват и постепенно се засилват след достигане на работна температура.При мен остана  причината да е в стъпковия мотор и скоро ще ходя на майстор,защото е на кофти място под всмукателния колектор.Не знам при дизела дали е така или празните обороти се командват от положението на рейката на ГНП.

ValkataFF

Цитат на: petergeorgiev в 20 Април 2013 20:15:32
Колега моята е бензин 1.8 i .Оборотите ми започват да играят ритмично като колебанията започват и постепенно се засилват след достигане на работна температура.При мен остана  причината да е в стъпковия мотор и скоро ще ходя на майстор,защото е на кофти място под всмукателния колектор.Не знам при дизела дали е така или празните обороти се командват от положението на рейката на ГНП.
И аз съм чувал че подобен проблем се свързва с стъпковия мотор ,но при мен с достигане на работна температура проблема изчезва.Добре че дойде лятото та по-бързо да загрева :)