Сваляне на радиото на Fusuon

Започната от petyopetrov, 16 Април 2013 22:14:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

petyopetrov

Моля за помощ. Както темата подсказва, трябва ми код за аудиото. Имам един в книжката, но не го приема. Прочетох, че трябва да дам серийния номер на аудиото. Тук обаче идва проблемът - не мога да извадя плеъра, че да му видя пустия сериен номер. Форда е fusion 1.4tdci 2003, плеъра е 4500.

Има два болта отгоре на пластмасовия панел тип еврейска звезда. Купих си необходимите ключове, отвъртях ги. Отдолу към скоростния лост има два болта тип обикновена звезда. Отвъртях ги и тях. Махам панела, който стои странично на големия панел и който е с четирите копчета (то само едното е активно). Мисля че беше за затопляне на задното стъкло. Там под него имаше още два болта. Разкачих и кабела за аварийния сигнал, който е в горната част на панела. До тук всичко наред. Разкачих пластмасовия панел, но не мога да го махна. Проблемът са врътките за парното в долната част (за степента, топло или студено, къде да духа). Както и двете копчета за климатика (който дори не знам дали трябва да махна). Та...как да продължа? :( Не виждам как мога да ги разкача тея врътки, пробвах да ги издърпам, но не става така явно. Даже едната за това къде да духа парното се разкачи (някакво като тръбичка влиза в една дупка) и уж го наместих, обаче май тая врътка я прецаках, сега си се върти на свободен ход. Не смея и да пробвам другите две, тая средната е с някакъв странен механизъм да изтегля някакъв кабел или нещо такова...аз дори и да успея да ги разкача, то това после няма закачане обратно.

Някакви идеи, съвети? Търсих из нета, какво ли не гледах...но уви. В общи линии мисля, че само тия врътки в момента (и евентуално двете копчета за климатика) задържат панела, защото не виждам какво друго може да го държи. Почти го извадих, но с почти-то си останах.

Извинявам се ако съм сбъркал темата, но реално целият ми проблем е, че ми трябва тъпият сериен номер, че да си подкарам радиото :(

Bobi

Това виждал ли си го? http://www.fitaudio.com/?View=entry&EntryID=69

Или това:

you have to remove the main center panel, remove the 4 switched to the left and there are 2 screws, open glove box and are 1 or 2 there, 2 to bottom of panel going upwards( need stubby screwdriver) remove lower dash on drivers side,( 3 screws alone bottom, 2 inside cubby hole amd then clip in corner)this allows access to screws on side of the panel, then look for heater cables connection on right side of heater box( may need to remover panel to get good access, its only 2 screws) then the whole panel lifts off. radio is held in by 4 screws, and then it just pulls out.....

sounds complicated but if you look and take your time its simple enough, takes about 10 mins!

petyopetrov

Линка съм го гледал, но е малко по-различна ситуацията. Колкото до текста - ми по-различно е, самия панел е по-малък и си се виждат всички болтове. Махнал съм ги, вижда се, че панела е разкачен. Но отдолу го задържат врътките за парно, климатик и т.н.

Едит:
В общи линии за линка, който даде, това което мога да кажа е, че панела се отваря до стъпка 4. Там просто не мога да го изтегля толкова напред (може би не виждам какво му пречи, но все си мисля, че са точно вртъките за парното, които на тоя линк не са махнати и не пише да са разкачани изобщо.

Едит2: На няколко места вече намирам, че май се маха и някакъв капа отстрани...и евентуално от там се разкачат кабелите за парното и т.н. Но пък уж гледах и не видях изобщо да има подобен панел отстрани, че да се маха и да дава достъп до кабелите. Ще го гледам пак на светло утре, ще опитам и някоя и друга снимка да му направя.

petyopetrov

Е, успях да запиша серийния номер без да свалям радиото. Така и не разбрах след поредния загубен час как да сваля пустата пластмаса, но поне се оказа, че серийния номер е от страни и като сваля жабката го виждам и си го записах.
При първа възможност ще пусна снимки, току виж някой знае как да се махне, че не дай си боже ми се наложи да го сменям и край...

Bobi

Всичко е добре, когато свършва добре. Благодаря, че споделяш резултатите.