DRL за Ford Connect/Tourneo

Започната от Alexi, 11 Октомври 2011 12:49:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

Добър ден ,ще ви представя елементарен начин за активиране на късите светлини като DRL тъй като сезона за задължителните фарове наближава ..
Демонтираме панела с ключа за фаровете ,изключваме буксата му и поставяме мост между посочените със стрелки кабели ,буксата е гледана отгоре :

ето така изглежда моста поставен от мен ,а буксата е вече включена на мястото си :

Сглобяваме панела . С така направения мод при подаване на контакт светват късите светлини ,но не и таблото или габаритите .. всичко останало си работи по стария начин .  (fri)

rosen71

Ако може пак да се каже как става, защото нищо не ми излиза на снимките.
Благодаря

Alexi

опа.. няма откъде да изровя пак снимките ,а наизуст не се сещам кои пинове бяха .. но идеята е да окъсиш пиновете за късите ,с мултицет лесно се проверява кои са - светят само късите без таблото габаритите и стоповете

chokolino771

Alexi при нас става ли този номер ?

Alexi

не се сещам имаше ли сензор .. ако имаш - не става :)

chokolino771

Нямам сензор за светлини ако за него става въпрос.

dimkaraganchev

Не ми се струва добра идея още при подаване на контакт да се включват светлините. Има много по-добри варианти за DRL.

rosen71

По принцип буса има място за оригинално реле за DRL. Трябва обаче да има товарен резистор.
Някой знае ли къде трябва да стои? Имам реле и мерак да си го направя оригинално. Имам и схемата.
Доколкото виждам трябва да се сложи още един бушон, да се пуснат кабели от ключа, и товарен резистор.
Ако някой знае, каква трябва да е стойността и мощността на товара, да пише.

Alexi

резистора е за да светят по слабо ,което не е задължително

rosen71

Оказа се, че имам едно реле, което пасна на мястото на липсващото. Сложих го, и всичко работи по принцип, но с някои разлики.

• [/липсва товарен резистор (мисля да си навия един)
    освен късите(както трябва да е по схемата), светят и габарититеli]

като се вклщчат габарити нормално, късите изгасват (както трябва да е оригинално)