Focus 2 - ниско ниво на светене на фарове

Започната от Bobi, 13 Април 2013 00:36:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Имам един дразнещ проблем с фаровете, който се състои в това, че на късите светят ниско. Изразено в метри.... може би към 30- метра. Проблемът не се появил впоследствие, така си е още откакто ги сложих. Фаровете са минавали реглаж, но дори и на макс. ниво на регулиране от фаровете и най-високо положение на ключа за нивото, си светят ниско.

Някой има ли представа какво може да се направи, за да се коригира този дразнещ проблем? Аз се сещам за два начина :

1. Да отворя фаровете и да проверя дали самите лупи имат някакви болтове за реглаж от вътрешната страна. Ако няма, да сменя болтовете, които държат лупата с по-дълги такива. Ако и това не проработи, да подложа с нещо самите лупи, което да ги държи по-нагоре.
2. Да повдигна малко предната маска на колата. Видях, че моята седи малко надолу, а тя самата има два болта, с които може да се регулира височината на самата рамка.

Всякакви съвети са добре дошли. Помагайте, за да разрешим този досаден проблем.

Pyrhel

Ако имаш болтове на маската (при мен има, на Фокуса - не знам) - навърти ги и 2та еднакъв брой обороти и не бутай фаровете. Старите ти фарове врътките за реглаж до край ли са навъртяни?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

bojidar_k

Фаровете ти  автоматично ли се регулират, или можеш да ги регулираш надолу/нагоре отвътре?

Bobi

Фаровете са присаждани и са с ръчно регулиране.

lordextra

Цитат на: Bobi в 13 Април 2013 00:36:37
Имам един дразнещ проблем с фаровете, който се състои в това, че на късите светят ниско. Изразено в метри.... може би към 30- метра. Проблемът не се появил впоследствие, така си е още откакто ги сложих. Фаровете са минавали реглаж, но дори и на макс. ниво на регулиране от фаровете и най-високо положение на ключа за нивото, си светят ниско.

Някой има ли представа какво може да се направи, за да се коригира този дразнещ проблем? Аз се сещам за два начина :

1. Да отворя фаровете и да проверя дали самите лупи имат някакви болтове за реглаж от вътрешната страна. Ако няма, да сменя болтовете, които държат лупата с по-дълги такива. Ако и това не проработи, да подложа с нещо самите лупи, което да ги държи по-нагоре.
2. Да повдигна малко предната маска на колата. Видях, че моята седи малко надолу, а тя самата има два болта, с които може да се регулира височината на самата рамка.

Всякакви съвети са добре дошли. Помагайте, за да разрешим този досаден проблем.

-----------------------
Фаровете са ти ОК, нали не искаш да сваляш гаргите от небето и колеги шофьори да ти светкат щото ги заслепяваш.
Не е скъп Бензина, Заплатите са НИСКИ. "Бяло, червено, зелено"- цитат на 3-те Б-та за знамето на България.

Bobi

Няколко пъти се опитах да разбера какво си искал да кажеш, но без успех. :)

amplified

Фаровете му не са ОК - светят на 7-8метра пред колата.

Bobi

mitakinen

Карай денем, вечер се пързаляй на метрото  :D

lordextra

Е сага на 7-8 метра или на 30 метра, щото мойте са на позиция 1 от ключа и светят на 15 метра и при скорост от 60 км пътя е ОК ??? Що не минеш през един ГТП пункт да си регулираш фаровете.
Не е скъп Бензина, Заплатите са НИСКИ. "Бяло, червено, зелено"- цитат на 3-те Б-та за знамето на България.

saggy

Много стара тема, колеги, но актуална. Искам да се регулират фаровете на Фокуса и се чудя къде да го направя. Изключвам сам да го правя, защото нямам условията. Гледам един ГТП сервиз под моста на 4-ти километър на Цариградско шосе, дали някой го е посещавал за такава услуга или поне ГТП, защото правят. Ако имате престава за друг читав сервиз, ще е от полза?

saggy

Опа, направих в гореописания сервиз реглаж на фаровете, но не съм доволен на 100%. Сега ги вдигнаха доста и на позиция 0 на копчето-регулатор за височина на светлините, светлините светят доста надалеч и на високо, но отпред пред предницата осветеността е слаба. Факт е, че с халогенните крушки светлинният лъч не е силен и ярък, както с по-модерните светлини. Засега ще карам на позиция 1, защото е добър компромис за градско и извънградско шофиране. Странно, че настроиха левия(шофьорски фар) по-високо от десния, а според мен трябва да е обратното. Не карам вечер особено и не е толкова важно за момента, като ми омръзне ще се хвана сам да ги регулирам на някоя стена.

Ozzie

Просто трябва да намериш диаграма, на какво разстояние от стената, къде трябва да бъде височината на левия и десния сноп светлина.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...