Мондео Мк3 дизел - пистов ремък и ролки

Започната от dk4174184, 10 Април 2013 07:00:14

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

dk4174184

Колеги,търся яма немога да намеря.Каква е цената на кмплекта пистов ремък и ролки?Поне и тях да сменя с маслото

Alexi

комплекта ремъчно задвижване е на цена между 600 -800 лв ( изключвам цените в МР там са нагоре ) и определено не е нещо което да смениш с маслото .. ако не издава тракащи и ромолящи звуци и ремъка не е напукан си карай така ..

ihovahi

Подкрепям Алески... ако не се чува тракащ звук от там хич и не го пипай, че частите и ремонта са скъпи... то тракането от там се чува ясно, няма как да се объркаш :)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

dk4174184

днес в е.....,ми казаха цена от 230лв,за две ролки(паразитна и оптягаща+ремък)ЗНАЧИ ТОВА НЕЩО..... :-X

Alexi

мда ,само че в комплекта влизат още 1 ролка и демпферната шайба която оригинална е около 350 лв ,а другите според мен не си заслужават парите .. труда по подмяната на тия всичките неща също е немалко отива 2-3 часа за опитен механик ..

dk4174184

Цитат на: Alexi в 10 Април 2013 20:28:46
мда ,само че в комплекта влизат още 1 ролка и демпферната шайба която оригинална е около 350 лв ,а другите според мен не си заслужават парите .. труда по подмяната на тия всичките неща също е немалко отива 2-3 часа за опитен механик ..
дефакто не са само тея ролки така ли?той ми взе номера на рамата и само това ми каза

Alexi

това е комплект който ти е предложил но освен него има и други части да

dk4174184

абе тоя форд няква мина ,не знаеш къде,кво,що аз си мислех,че е добре да си с верига ама...то като тръгнес да сменяш и по пистовия все едно си сменил агренажен(като сума)

ihovahi

Абе не е баш така :)

Пак ти казвам ако не ти трака и скърца... не го сменяй, че поне 500 лв отидоха .... :-X

Alexi

е чакай сега ,тия карантии по ремъка ги дават да се сменят на 150к км .. има да караш да караш .. ( или някой е карал карал и я е продал ) .. няма как да си купиш кола струвала нова 50к ,за 5к и да не пипнеш нищо ..

dk4174184

Цитат на: Alexi в 10 Април 2013 21:10:57
е чакай сега ,тия карантии по ремъка ги дават да се сменят на 150к км .. има да караш да караш .. ( или някой е карал карал и я е продал ) .. няма как да си купиш кола струвала нова 50к ,за 5к и да не пипнеш нищо ..
аз си мислех,че се смянят тея работи на всяка смяна на ремъка,но уви ^-^

Alexi

точно така е ,ремъка изкарва 150к км .. моя оригиналния го смених на 146к комплект с всичко ,беше леко напукан само ..

ihovahi

Моите неща ги смених преди около 1000 км. Като колата е на 130 000 км. Тракаше и ме дразнеше и ги смених...

radikn

А някой пробвал ли е да сложи от
тези "No name"
сигурно ще се сменя с маслото ;D

Alexi

тоя продава читави неща ,оптегача няма да е менте ще кара

radikn

Купувал ли си оттам?
Да взимам направо всичко комплект та да ми е мирна главата (beer)
че като гледам от другата страна при хидравликата - и там има работа :'(
Май по-добре това

не съм догледал ^-^

Alexi

това включва и 2те паразитни ролки .. няма демферна шайба .. не гледай картинката чети описанието

recoba

Ролките са три,ремък и обтегач,всичко това ,с лека отстъпка струва около 380-400лв,без труда.
Понеже е доста трудоемко,труда е около 100лв

ihovahi

Я някой да предложи само ролките от къде да взема. Благодаря  (fri)

Valerko

Цитат на: ihovahi в 23 Март 2014 11:40:15
Я някой да предложи само ролките от къде да взема. Благодаря  (fri)
комплект ремак и ролки + работа в МП пловдив  с отстапка 20% за редовни клиенти е 760 лв,
има магазин на форд за заместващ с оргинални части в пловдив излиза всичко кам 500 лева, заедно с ролката и ремака на хидравликата, МП сащо ги предлагат и са сертифицирани, магазина се намира срещу пещерска болница, на сфетофара хващаш уличката срещу неиа и мислиа втората пресечка или 3 на агала пише форд авто части, 
Не караи Пиян, спаси живот  :D

ihovahi

За МП и цените им е ясно... идеята ми е да не взимам комплекта а само ролките (две паразитни и обтяжна ролка) и ремъка. Ако някой е взимал да напише от къде ги е взел, каква е цената и какво е качеството.

Valerko

Цитат на: ihovahi в 23 Март 2014 13:18:25
За МП и цените им е ясно... идеята ми е да не взимам комплекта а само ролките (две паразитни и обтяжна ролка) и ремъка. Ако някой е взимал да напише от къде ги е взел, каква е цената и какво е качеството.
предишниа топик писах магазин на форд, цените са на долу и са с добри части ползватги и МП, иди провери цената само на ролките,качеството е на 95% като оргинал, искат номер на рама,

ihovahi

Дали случайно нямат сайт тези, за които ми говориш?!

Valerko

Цитат на: ihovahi в 23 Март 2014 14:47:24
Дали случайно нямат сайт тези, за които ми говориш?!
незнам брат, мислиа че ниамат, теса официален представител на дубликат на форд,  внасиат само части за форд сичко за което може се сетиш, имат сносни цени едно 20 до 35 % са по евтини от оргинал, аз разбрах за него от моиа маистор от асенов град, понеже тои подржаше една фирма в коиато сички бусове и коли биаха форд. 

ihovahi

Я да ми го покажеш през гугъл мапс :)

radikn

може и това да пробваш

оттук купих доста оригинални части - минус 20-25%, оставил съм си VIN-a и само звънкам и проверяват кое колко струва,
за обтегача искаха 390 лв. което за ориг. част е добре.

supertorr

Ролките ги има като отделни елементи в SKF/ виж офиц. магазини и дистрибутори в сайта им/. Миро или Асен бяха писали с какви лагери се заменят. Проблема е с "амортисьорчето'' като и при него става замяна, защото на доста марки съвпадат като размери само трябва да се измери и търси по настоятелно

Valerko

ihovahi

Въпросът е ролката, която е на едно тяло с успокоителя да се намери. Ако някой знае точно как се казва/води по номер да сподели. Всички ще се радваме. Двете паразитни ролки са със следният номер: 1731709 и 1128896, а обтегача е с този номер: 1201181 (но включва амортисорчето, тялото за което е закрепен и ролката, а на нас ни трябва само тази ролка).

supertorr

Цитат на: ihovahi в 23 Март 2014 17:47:58
Въпросът е ролката, която е на едно тяло с успокоителя да се намери. Ако някой знае точно как се казва/води по номер да сподели. Всички ще се радваме. Двете паразитни ролки са със следният номер: 1731709 и 1128896, а обтегача е с този номер: 1201181 (но включва амортисорчето, тялото за което е закрепен и ролката, а на нас ни трябва само тази ролка).
Няма отделен номер за нея. Трябва да се търси по размери, както и амортисьорчето.
Набързо проверих цените в магазина на Мотокрафт- 540 за трите , които си дал - ~100 остъпка за кл
членове.

Ако някой е сменял този детайл може да даде размери ако ги пази!