Проблем със Форд Фиеста 1.3 - няма мощност

Започната от Nedeff, 09 Април 2013 15:47:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nedeff

Здравейте колеги ! От скоро съм собственик на Форд Фиеста 1.3 моно инжекция '93г. Колата не беше карана около 2 години , до преди аз да я подкарам , но запали от ''ряз'', когато я купих. Общо взето съм доволен от фордчет , като изключим няколко проблема , но най- фрапиращия е следния: Докато карам , сменя ли нова предавка , колата започва да предърпва и да тресе , все едно ми свършва горивото , но имам половин резервоар  ??? ...  Проблемът е ПОСТОЯНЕН , НА ВСИЧКИ ПРЕДАВКИ без 1. Все едно колата няма мощност , не иска да върви когато '' предърпва'' така - по -точно , когато и дам малко поечко газ и не изтегля както трябва , ами се запъва и трепери...  ??? Моля ви колеги , ПОМОГНЕТЕ  :'(  Много "майстори" попитах , но един казва бензиновата помпа , друг горивния филтър , трети стъпковия мотор и т.н. Моля ви дайте ми някакви съвети , какво да направя. Благодаря предварително !

Pyrhel

Ем... ти горивния не си ли го сменил?!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

momo76

А бобината сменяна ли е. На моята Фиеста така правеше с прецаканата бобина.

kaloqn

Предполагам, че ще намериш отговор за странното поведение на Фиеста-та,
но ме учудва разделът в който беше споделена тази болка.

:)

Nedeff

Относно горивния филтър- не съм го сменял . А относно бобината , някой може ли да ми каже къде се намира ???

Nedeff

Пак съм аз с моята проблемна кола. Както е казал един колега по-горе , че може да ми пражи така от бобината, къде се намира тази бобина  ??? Какво представлява и как да разбера ако е спукана ?

Bobi

Ето една от другият форум, където се описва абсолютно същия проблем. Проблемът най-вероятно е в бобината : http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=59850&start=0&st=0&sk=t&sd=a

Иначе бобината представлява това :

Ако питаш мен, бих те посъветвал да смениш горивен филтър, въздушен филтър, свещи, кабели и бобина.

Nedeff

Благодаря ти , че отново се отзова колега ! Прегледах другата тема и да, проблема ми е същия като на тези колеги... Аз смених въздушен филтър  и както се очертава значи ще сменя бобината, кабелите и свещите.
П.П.
Само да попитам , тази бобина мога ли да си я сменя сам  и къде се намира по-точно ?

Bobi

Нямам представа къде се намира. Нека друг колега да каже. Не забравяй да смениш и горивният филтър! Може да е затлачен с боклуци.

hotblooded

Проследи кабелите на свещите - другия им край е на бобината.

Nedeff

Ахам... Сещам се къде е въпросната бобина  8) Благодаря ви от сърце че се отзовавате веднага колеги  ^-^

К.Методиев

По спомен бобината ти седи отзад на мотора.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Nedeff

И така колеги... Вчера ходих на майстор да погледне колата и да установи какъв е точно проблема. Оказа се че трябва центровка на клапаните  , смяна на свещите и кабелите , но бубината си е добре. Сега въпроса е какви свещи и кабели да си купя ?