Вече не лепят стикери “Каско”

Започната от Vasilev, 10 Октомври 2011 22:05:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vasilev

Три лепенки по-малко по страничните прозорци. Сега остава да модернизират  C:-) и да разкарат и тези от предното.

Лепенето на стикери за полица "Каско" вече няма да се прави. От днес влизат в сила промени в Кодекса за застраховането. Те забраняват поставянето на знаци или други индикации за наличието на застраховка. Преди сключването й дружествата нямат право да искат маркиране на колата. Автомобилите със стикери ще могат да се движат до 7 октомври 2012 г. След тази дата шофьор с лепенка ще се глобява с 50 лв. Санкциите за застрахователите са от 30 000 до 60 000 лева.

Източник

Pyrhel

Много ми се иска преди да спрат да лепят лепенки да спрат да дупчат задните капаци с бормашината :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Vasilev

Дали някой от тях се е замислил защо колите преди да идат в КАТ за първи път нямат дупки в капака, и че може би има и други начини за закрепване на номер  :D

escobar

Ами отрязаха паразитните структури, които товарят хората с по 20-30 лева отгоре, а и тия "маркирания" бяха една от многобройните причини да не платят.
Твърдо съм за!

mitakinen

Това е бизнес за милиони и ще намерят "начини" - поне имат и средства - да продължат да взимат парите ни. В нашата абсурдна държава всичко е възможно.
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Pyrhel

Чакайте, чакайте... Говорят за стикери, а не за маркировката :)
Стикерите ги махат, маркировката остава :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Vasilev

Точно де, за стикерите по стъклата. Ако махнат маркировката ще се почнат пак далаверите със смачкани калници от моргите  :D

yoshi

не трябва само стикерите от каското да махат а всички видове (застраховка,винетка,преглед) мен специално много ме дразнят ходиш олепен като рекламен агент,има много по рационални решения но все пак да не забравяме че сме в България и някой "дебелак" лапа яките кинти от тия стикери и само ще се чудят кво ново да измислят за напред за жалост   (angry)

amplified

Моите ще ги държа до последно, туку виж някой цинго не разбрал, че колата е маркирана...
Ей в такива гратисни периоди стават белите ;)

Vasilev

Аз мисля да не ги махам по друга причина. Застрахователите и без това се чудят как да не дават пари. И ако си ги махнеш преди да ти е изтекла застраховката, не знам дали няма да се налагат още повече разправии. Не че няма да дадат пари, но подозирам, че ще се налага сезиране на разни комисии и такива неща. Ще изкарат до края на полицата и тогава ще ги остържа. Пък ако някой мисли да я краде, да се чувства поканен. Тъкмо ще си купя по-хубав Форд  :D

PcMan

В никакъв случай не ги махайте собственоръчно! Само при застрахователя, за да ви ги замени с новия тип, примерно при армеец ще слагат малка лепенка на огледалото за задно виждане. Може да стане като преподписването на договори в телекомите ни - важи този закон, при който е подписан договора - ако е подписан преди влизането в сила на закона за забрана на автоматичните преподписвания - този закон изобщо не му влияе. Вероятно е същото със застраховките и закона за стикерите за касо. В никакъв случай не ги махайте при вече сключено каско преди време, само застрахователя. Аз ще ги държа до последно поради причината на amplified. Едни 5000лв като се объркат, че нямам каско няма изобщо да ме оправят.. само джанти, гуми, каско+гражданска са вадени 1700лв. Ще кажете, че се крадат само по-скъпи коли от нашите ? Да бе да! Вярвайте си.  :P