Проблеми с километраж, обороти и осветление

Започната от angel_MANOLOV, 25 Март 2013 15:42:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

angel_MANOLOV

здравейте колеги имам ниаколко проблема и ще се радвам някои ако помогне:) форд фокус 1,8 тдци  115пс
1. стрелката на киломертажа понякога не отчита, или работи работи и по някое време си остане на нулата, имам чувството че залепва за нулата. пример, караш си и работи спираш на светофар и при потеглянето не отчита.
2. когато загрее колата вдига оборотите особено в центъра.. при по продължително шофиране в центъра колата сама си вдига оборотите на 1200 а иначе си е към 900
3. свети ми лампата на абс-са проблеми и решения
4. проблем с задното осветление - когато караш на задна да осветява пътя, не работи. не е от фасонката
предварително благодаря

Bobi

Колега, дай малко по-подробно и разбираемо описание.

angel_MANOLOV

Цитат на: angel_MANOLOV в 25 Март 2013 15:42:45
здравейте колеги имам ниаколко проблема и ще се радвам някои ако помогне:) форд фокус 1,8 тдци  115пс
1. стрелката на киломертажа понякога не отчита, или работи работи и по някое време си остане на нулата, имам чувството че залепва за нулата. пример, караш си и работи спираш на светофар и при потеглянето не отчита.
2. когато загрее колата вдига оборотите особено в центъра.. при по продължително шофиране в центъра колата сама си вдига оборотите на 1200 а иначе си е към 900
3. свети ми лампата на абс-са проблеми и решения
4. проблем с задното осветление - когато караш на задна да осветява пътя, не работи. не е от фасонката
предварително благодаря
колеги няма ли кои да помогне

momo76

1. VSS датчик, намира се на скоростната кутия, дава информация за скоростта на колата
2. може пак да е от VSS датчика
3. кадърна диагностика с VCM - най вероятно някой датчик в колелетата се е прецакал
4. окислени контакти на буксата отзад или ключето в скоростната кутия не работи

angel_MANOLOV

Цитат на: momo76 в 28 Март 2013 12:15:34
1. VSS датчик, намира се на скоростната кутия, дава информация за скоростта на колата
2. може пак да е от VSS датчика
3. кадърна диагностика с VCM - най вероятно някой датчик в колелетата се е прецакал
4. окислени контакти на буксата отзад или ключето в скоростната кутия не работи
mnogo blagodaria kolega