смяна на ангренаж

Започната от yumyum, 22 Март 2013 12:52:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

yumyum

Здравейте колеги,
Предстои ми смяна на ангренажен ремък. Моля ако някой е минал през процедурата да ме осветли конкретно колко взимат за труда и дали освен ремъка и ролките трябва и водна помпа да слагам (или каквото още е добре да се смени заедно). Колата е фокус 2 от 2006 ,дизел 109  кончета. Благодаря предварително.

Bobi

Здравей! А купил ли си комплект вече? Ако не си, бих те посъветвал да заложиш СКФ, Ина или Дайко. Струват около 150-тна лв. Оригиналният комплект в МП струва над 450 лв. Би било добре да смениш и водната помпа. Алтернативни варианти има за от 60 до 100 лв. За труд не трябва да ти искат над 100 лв.

Погледни в какво състояние е и демпферната шайба.

Хвърли едно око на тази тема : http://fordbg.com/forum/index.php?topic=91.0

yumyum

Здрасти Боби. Още не съм го купил. Предлагат ми само Дайко за 170 и някаква водна за 60 която не е китайска. Труд 80. Паразитна ролка и демпферна шайба имат ли нещо общо че я сменях преди година тази ролка. Ако нямат може ли насока за марка и цена че нали знаеш, най- неискам да не настина  и да не се мина :)

П. П. Сега видях и твоята тема, четох я преди и съм забравил. Тази е излишна ако може да я затриеш да не се спами допълнително.
Благодаря  за инфото.

Пърхел едит: нека си седят темите, няма излишна информация :)