Модификации на осветлението в купето!

Започната от Nebhotep, 14 Март 2013 16:01:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nebhotep

Идеята ми е тук да се споделят снимки от осветлението на интериора на  автомобилите и така да черпим идеи един от друг за модификации и интериорни решения!

Ето няколко снимки от моя автомобил:

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Bobi

Супер тема! На мен ще ми е полезна. Благодаря!

ganador

Подсветката на таблото брои ли се, че само там и на радиото съм модвал?

Ето как се получи:

Радиото и часовника също светят в бяло, ама телефона толкоз си снима.

Dmitarcho

Брои се :D
Аз за сега само съм налсагъл диоди, по плафони, габарити, огледала и на задния номер ... още се чудя как да реализирам осветление в краката на задните пасажери
Ръца Пръца

К.Методиев

Ето и един мод дето правих преди време, осветление от зад на мондео мк1, плафоните са от голф 4 тези които са над сенниците, в момента крушките са заменени със светодиоди и свети много приятно, но нямам снимки.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

savagebs

знаете ли дължината на крушките в плафона в купето на форд фокус мк1 2005 мисля да сложа светодиодна от тук http://dx.com/c/car-accessories-799/car-lights-723

Pyrhel

Има малка грешка, не са 39мм, а са 36мм крушките. За плафона ти трябват 42мм, а за задния номер - 36мм.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Де плафоните поне са направени грамотно, че да можеш да сложиш малко по-дълга или по-къса крушка. Аз въте в купето бях сложил някакви диодни крушки, които бяха малко по-къси от фабричните - пластинката се натиска малко  и държи крушката. а задния номер ... нямах диоди под ръка, и свалих тези от плафоните в купето /че те по-лесно се свалят/ и ги натиках отзад над номера - става номера ;)
Ръца Пръца

savagebs

а какво мислите за диодни крушки като тези за преднити габарити http://dx.com/p/5w-12v-408-lumen-68x3020-smd-led-car-white-light-bulb-pair-48178
5вата се водят би трябвало да светят доста силно
как мислите крушка с повече на брой но по малки диоди или по малък брой но пък с по големи размери да избера , имам светодиоден фенер с диод cree x6 или нещо подобно с 3 вата се води диода  свети на над 50 метра ярък сноп светлина

ще си накупя наведнъж диоди за всякъде от този сайт

Nebhotep

Поредна модификация на интериорното осветление. Случайно забелязах, че плафоните в багажното отделение от транзит (2000-2012 г.) са еднакви с тези на ескорт и мондео, с разликата че са кристални, а не матови като моя. Това е плафона, току що пристигнал от Англия и почистен до блясък:

Така свети вече поставен:

Светлинният поток е поне с 25% повече от предишното матово светене!

Снимките са правени с телефона и не са много добри, като имам удобен момент ще снимам промяната.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!