Скоросттна кутия мондео мк1

Започната от К.Методиев, 05 Март 2013 09:13:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

К.Методиев

Та така, малко да попишем за скоростните кутии при мондео, интересуват ме някои неща, че май моята е почнала да умирга. Как започна историята миналата година на Сапарева баня при единия рън от скоростите почна да се чува странен звук във високите обороти, след което не я пусках повече, но явно е дало отражение, миналата седмица като сменях генерацията колата работеше и гледах дали не изпуска от гарнитурите тогава и чух шума от скоростите при работа на празен ход, предполагам е лагер, ама знам ли, снощи я заслушах пак и си има шум някакъв иначе в движение няма проблем кара си шумове няма, само на празен ход го чувам.

Сега въпроса е какви са разликите при кутиите от 1.8 и 2.0, моята кутия не е с лагер помпа, и не е с жила, но ако се наложи ще стане както аз реша макар, че с жилото си е по добре според мен, един елемент по малко за трошене или поне по евтин.

В този ред на мисли какви са им предавателни числа и кое ще по добре да се монтира, дори и какъв маховик да се кара знам, че този от 1.8 е по лек от на 2-ката ако не съм прав някой да ме поправи.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

tropper

Аз на старото (1.6) бях сложил от 2.0 и имаше много малка разлика в предавателните числа - около 200об/мин при 4000об/мин - т.е. около 5% и то май основно на 4-та и 5-та. На другите не ми е правило впечатление - т.е. ако е имало разлика е била малка.
Не мисля че е проблем.
Маховика не съм сменял. Всъщност сложих нов съединител комплект на Люк, но мисля че е избиран за 1.6.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/