Всичко за пастирането и полирането

Започната от Bobi, 07 Октомври 2011 11:01:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

ако искаш да не боли - със сапун :)

Стоян Чуков

Ок, благодаря засега! Цената на тези пасти е доста различна, според това къде се търси - от 35 лв. до 55-60 лв.
В събота ще я заведа на сервиз и ако не ме заболи глава от цифрата ще я почвам от средата на другата. Ще пиша за резултатите.

Стоян Чуков

Ей, ще ги е.. и п....те нещастни са тизи боклуци от "Симеон".  Ето тази хуйня я продават за 17 лв. Не ми е за 5-6-7 лв., ама тези се уливат.
Някой има ли добри впечатления от нея ? Мисля да отида до тук и да търся 3М, а не Mannol, макар и по-скъпа..
Неслучайно тези гниди са възпяти от Ъпсурт: "...целата ти работа е ксенон от Симеон.."

Bobi

Тая хуйня даже не съм я чувал. Купи си 3М, за да не съжаляваш после.

amplified

В поне 5 отговора на въпроса ти се споменаха цени, грамажи и марката 3M.
Аз, от тук нататък, приключвам участието си по този твой проблем, защото е очевидно, че кучетата си лаят, а керванът си върви.
Успех с каското!

Стоян Чуков

Bobi

Софиянци, къде си пастирате колите? Време е да зарадвам малко количката...

Стоян Чуков

Моята история с пастирането прадължава. Чакам си кочината от сервиз и ще пробвам дали ще стане нещо горещо. Взех си 3М пасти от бул. Черни връх /фина+абразив/ за 2х100 гр.=12 лв + 3М парцал за още 6 лв. Тотал:18 лв. Дано стане нещо... Търся си часовник за таблото, че са го прецакали от автомивката...Търсих подобни теми във форума, но нищо не открих :-[

Стоян Чуков

Резултатът от пастирането.

Не съм очарован. Махна се само боята от др. броня.

В крайна сметка важи правилото - ако на пипане има релеф - забрави за ръчно пастиране. А ако драскотините са видими, но гладки и повърхностни - ОК.

opex

Лака на предния капак е матирал и около пръскалките е започнал да се отлюпва. На 5тата врата не е толкова матирал, но също около горните ъгли на стъклото е започнал да се лющи.
Как се процедира с такава кола?

Веждите отзад са заправене както и още разни точки и 'младежки пъпки' по купето и след това искам като гледам колата да виждам отразени облаците в небето.
Цвета на Ескорта е "panther black"
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Marlboro

Цитат на: opex в 30 Юли 2013 02:07:54
Лака на предния капак е матирал и около пръскалките е започнал да се отлюпва. На 5тата врата не е толкова матирал, но също около горните ъгли на стъклото е започнал да се лющи.
Как се процедира с такава кола?

Боядисва се и се лакира, като чета, явно цялостно. Иначе надали ще виждаш облаците ясно.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Emanuil

Възможно ли е да се премахнат по- сериозни надрасквания с пастиране.
Сутринта отивам до колата и какво да видя: на задна дясна врата, рамката над стъклото е надраскана с ключ и пише "Враца".   (angry) То вече на рег. номер си пише веднъж ВР, не е нужно да го пише и другаде.
Ебати, паркирал съм си колата съвсем нормално, но някой е решил да си направи ебавка.
Та, има ли начин сериозни надрасквания, които засягат и боята, да се премахнат с пастиране и полиране?   :-[
"Баща му са бръсне у ръбО на къщата - он пари имАл."

Bobi

С пастиране се оправят дефекти по лака, а не боята. Пробвай така : намокри си пръста ( може и да го наплюнчиш) и го прокарай през драскотината. Ако нокътят ти задере и надирането не изчезне, няма да се оправи с пастиране.

Bobi

Вчера отделих 1 час и ударих два слоя от ваксата на Търтъл преди времето да застудее. Много хубав гланц се получи. Жалко ,че трайността му е около 1-2 месеца.