mondeo mk3 не се отключва задната врата

Започната от uli, 10 Февруари 2013 18:19:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

uli

не се отключва  задната лява врата  как да я отключа за да сменя механизма които съвсем е отказал свалил съм кората частично все пак е затворена вратата

Nebhotep

Моторчето на централното във вратата чува ли се като се опитваш да отвориш? Пробвай да махнеш клемата на акумулатора за няколко минути и пак пробвай. Също така пробвай с дръжката отвътре и отвън да отвориш докато отключваш с дистанционното. Ако не стане, значи механизмът на централното е счупен и не ти остава нищо друго освен да се добереш до него по някакъв начин. А за да стане това трябва да свалиш кората на вратата. Първо демонтирай пластмасата около дръжката за отваряне, също така развий  винтовете за подлакътника. След това се опитай да повдигнеш кората и да я извъртиш в положение, което ще ти даде достъп до механизма с дълга отвертка и фенерче.
Друг начин, сваляш стъклото до долу и махаш гумените лайстни отгоре и с помощта на дълга отвертка отваряш механизма натискайки езичето за отваряне.
След като отвориш да не сглупиш пак да затваряш вратата, трябва да свалиш механизма и да го ревизираш или смениш.
Проблемът на тези брави е че езичето се избутва от пластмасово зъбче, което се чупи след дълга употреба.
Успех и да пишеш как си решил проблема!

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Alexi

може да махнеш и задната седалка да не ти пречи .. на предишната ми кола имах тоя проблем ,отворих я с едно приспособление като метална кука която сам си направих .. после смених цялата машинка с такава от морга

uli

Благодаря за отговори те първо си поръчах машинката пробвах  кое лост трябва да натисна за да се отключи.След като развих винтовете на подлакътника  и на пластмасата на дръжка та  развих и двете странични винтове с клещите.Сега вече имах по голям достъп до машинката която имаше механичен проблем този механизъм на които е закачено жилото имаше голям луфт и не натискаше лоста които с фенерче и тънка отвертка  успях да натисна и стана чудо ??? за разглобяването  винтовете на машинката са ясни има и още два единият се вижда другия се маха тапата отстрани на вратата и се отвива маха се външната дръжка  откачам куплунга и жилото и го вадя като кътен зъб на вън. Гледам го като голям камък това чудо на техниката но като човек се сетих за какво е пластмасово то  лост че  което държи механизма в отворено положение за да можеш да монтираш външната дръжка и след това като затягаш страничния винт освобождава механизма хитро а само форд могат да го измислят.Така сега и най тънкия момент лост че то което завършва като шпилка за външната дръжка на кое то е пластмаса та която е като копка с две положения на закопчаване като сте извадили целия механизъм го разкопчавате до първите зъбчета  да се движи свободно и след като сте монтирали всичко освободили сте лост че то и при затворено положение на външната дръжка давате пластмасата в максимално горно положение и закопчавате иначе ако е на долу или под напрежение нагоре или няма да се отвори вратата  или няма да се затвори.Може и да не ви е станоло много ясно от моите обяснения но като почнете да сменяте механизма ще ви светне.Имам и още един въпрос за отварянето на багажника мондеото е комби имам бутон на таблото които преди работеше от време на време сега не дори и от бутона на капака не иска а се отваря само с ключа и с копчето на ключа.Проверих копчето на таблото работи

Alexi

вероятно имаш прекъснати кабели към машинката ,обикновено там където преминават от купето към капака и се прегъват постоянно

dagema

Здравейте,и аз имам същия проблем. Отварям задната врата само от дистанционното (бутона на ключа) и самия ключ.
От панела на таблото и бутоните на ръкохватката не работят(не отварят).
Модела е комби.
Ако някой може да помогне нека да каже. Може ли някой да ми даде инфо за  контролера на заключването,блока за управление къде се намира и евентуално схема.
Мерси предварително.

uli

да пишеш как си разрешил проблема аз лично не мисля че няма да  е от кабелите проблема