Лостче мигачи мондео 2004

Започната от ihovahi, 07 Февруари 2013 22:10:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ihovahi

Здравейте на всички.

Предстои ми смяна на  лостчето за мигачите на моето мондео 2004 2.0 TDCI и ме интересува има ли някаква особеност при тази "операция"?!

Задължително е откачването на едната клема на акумулатора. Надявам се да не се свала и самият волан... малко гадно така...

Преди имах пасат b5 1999 1.9 TDI 110 коня и се наложи да сменя това лостче поради изгоряло реле за дълги светлини и се наложа да махна волана.

Надявам се накой от Вас да е правил тази смяна и ако има и снимком материал още по-добре...

Поздрави,

Васил
Който фôрка "майстор" си нахôда!

ihovahi

Е няма ли някой, който е правил такова нещо?!

Никой нищо не пише по темата... защо така?!

mirohristov

Развиваш витовете които държат кората на волана /мисля че бяха 3 бр. / сваляш пластмасата и имаш достъп до лостчето. От там нататък ще ти стане ясно . Вадиш едното лостче и слагаш новото. Успех със смяната. Нищо сложно в смяната му.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

ihovahi

Много благодаря.

Радвам се, че няма да свалям волана... че преди време с предишната ми кола имах такова изживяване и заради лостчето за мигачите се сваля и волана...

mirohristov

Волана не се сваля. Внимателно само със щипките на двете половинки на кората .
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.