Покупка на Фокус?Питане?

Започната от gambit, 03 Февруари 2013 20:53:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gambit

Колеги имам една приятелка иска да си купи фокус мк2, гледала е доста и за сега без да бърза се е спряла на това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11359739010210489&f1=details&slink=1zdd1u
искам да ви помоля за мнения, предложения, препоръки, съвети всичко което се сетите гледайки тези снимки за да и помогнем да си намери читав фокус и да станем с още 1 форд повече в семейството.
Аз другата седмица в понеделник ще ида да го видя, ако се сетите пишете нещо конкретно да гледам?  ;D

Благодаря предварително!

Alexi

изглежда запазена ,ослушай се за маховика да не прихлопва ..

gambit

на празен ход при натискане на съединителя дали се променя звука нали?  ::)

ceco7

Здравейте бъдещи колеги от Форд обществото, Скоро и аз ще си купя Focus, gambit здравей , аз му се обаждах на този търговец и на въпроса ми дали има сервизна история ми отговори : "Ти за тези пари и история ли искаш" . Това стана в събота сутринта , вчера и колата беше на 6800 лв. Човека каза , че цената била сбъркана и трябвало да бъде 7800. Виждам , че сега е усреднена . Нещо ми е съмнителен и не мога да повярвам тази кола да е на по- малко от 180000 . Аз също искам да си купя фокус и съм се спрял на две коли и в момента се колебая... Труден избор : Едната кола е Ford Focus 1.8 TDCi 115 к.с. 2007г. за 8600 лв с гарантирани 160000 км, а другата бензин Ford Focus 1,6 16v-100к.с. 2008г. седан на 55000 км , за около 10000 лв. може ли някой да помогне и за моя избор , който трябва да стане през седмицата . И двете коли са много запазени . На седана забелязах , че липсва кората под двигателя , нормално ли е или крият нещо?
Ford - Focus II Sedan - 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma

Bobi

Това с кората да не те притеснява изобщо. Ако дадеш линк към колите, ще можем да ти бъдем по-полезни.

ceco7

Ето линк   http://www.motopfohe.bg/mp_auto_details.php?id=2800&make=17&model=80&price_to=223000&year_after=1969&year_before=2013&order=p_asc  и                                                      http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11357160459083349&f1=details&slink=1zgtbj , на втората съм объркал километрите

Bobi

Колега, ще бъда честен с теб и ще ти кажа, че тия коли... не струват. На твое място бих погледнал тези и най-вече първата:

http://www.cars.bg/u936456

http://www.cars.bg/u911440

http://www.cars.bg/u687273

Alexi

мда и според мен не си заслужават .. седана е амбиенте нищо няма ,другата е тренд ама 9к за тоя фокус на 150к км е много .. от долните 3 обяви ме кефи 2.0 дизела Гия е ,силен мотор 6 скорости ,запазенка .. следващата не е 2008г щото е преди фейса ,бензина не си заслужава ( и в МР излъгали за годината )

BIGFORDFAN

И на мен ми хареса повече подборката на Боби, и аз съм най-вече за първата... Още един съвет от мен: екстрите са си важни, не си мисли че някоя ще ти е излишна!

ceco7

Бих избрал третата, по разбираеми причини т.е. сигурни километри а и хем седан хем дизел . Благодаря на Боби за линка с тези коли

Bobi

Колега, послушай ни! Не ти натякваме мнението си, а се опитваме да те предпазим от неразумна инвестиция в гола кола... Третата , която съм показал е бензин, да не си се объркал? Само бих ти казал, че ако в момента си търсих кола, аз лично бих се спрял на тази от първият линк, пловдивската.... 6 месеца съм търсил Фокус, гледал съм над 100 коли и според мен си заслужава да се огледа. Тя също е на реални километри, виж, че е купувана от Мото Пфое.

А, ако си мислиш, че седанът ще побира повече багаж, се лъжеш :)

ceco7

Bobi

Фейслифт, дизел, на тази цена ми звучи много подозрително, но нищо не се знае. Всичко е до късмет. Иначе ето малко повече снимки на онази пловдивската иам тук : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11357633063969897&f1=details&slink=1zh917

ceco7

И аз така мисля , че е подозрително , защото веднага ми я свали на 10 и изпаднах в екстаз . Но ... после се размислих , иначе окото ми е все в нея от няколко дни. ако тази кола се продаваше от МПфое щеше да е 12500 поне

Bobi

Ти ще си прецениш най-добре, колега! Все пак ти ще я караш :) Моите съвети към теб вече ги казах.

Alexi

тоя фокус се продава поне от половин година .. 3/4 от описаните екстри ги няма ,доста е гол всъщност( темпомат подгреви на предно стъкло сензори мултиволан ксенон къде ги вижда тия неща той е болен тоя ) .. инак изглежда запазен ..мотора на снимката обаче е 1.6 ,което и съответства на 90 коня .. 1.8 е 115 ..

Чебурашка

Тази дупнишката е кош.За да я продава за толкова я е взел макс за 4000 евро,пък за тази цена цели коли няма  ^-^

gambit

Така  ;D днес го гледах фокуса, тоя вика че се е объркал 90 коня бил???!!!! ,добрата новина е че работи тихичко за форд на тея километри(неизвестни  :D ), доста е запазен отвътре...направи ми впечатление че стикера с кода на аудиото го няма, не знам какво значи но знам каде би трябвало да бъде :D .... и до тук приключваме, после се почва , дясната предна и задна врати са пребоядисвани, сполучливо е направено трябва доста да се загледаш за да го видиш но е пребоядисвано, пред интеркулера е бая мазничко, по предната броня се виждат много на брой леки вдлъбнатини индикатор за леки подпирания на нещо,като същото се наблюдава по предните калници спирачните апарати са боядисвани в сребро дирекно с дисковете , и най-яката част стискам с три пръста маркуча на турбото (стискам ЯКО, колкото сила имам) въпросната моя приятелка влиза вътре набива газта до край , оборотите се вдигат до редлайна почти, но маркуча въобще не се надува. A така изглеждат нещата в Майкроката .

според мен е скъп за това което е.

gambit

Цитат на: ceco7 в 03 Февруари 2013 23:08:54
Здравейте бъдещи колеги от Форд обществото, Скоро и аз ще си купя Focus, gambit здравей , аз му се обаждах на този търговец и на въпроса ми дали има сервизна история ми отговори : "Ти за тези пари и история ли искаш" . Това стана в събота сутринта , вчера и колата беше на 6800 лв. Човека каза , че цената била сбъркана и трябвало да бъде 7800. Виждам , че сега е усреднена . Нещо ми е съмнителен и не мога да повярвам тази кола да е на по- малко от 180000 . Аз също искам да си купя фокус и съм се спрял на две коли и в момента се колебая... Труден избор : Едната кола е Ford Focus 1.8 TDCi 115 к.с. 2007г. за 8600 лв с гарантирани 160000 км, а другата бензин Ford Focus 1,6 16v-100к.с. 2008г. седан на 55000 км , за около 10000 лв. може ли някой да помогне и за моя избор , който трябва да стане през седмицата . И двете коли са много запазени . На седана забелязах , че липсва кората под двигателя , нормално ли е или крият нещо?

цената се сменя всеки ден днес беше 7000лв  :D история няма ;)
за 10000 лв според мен и много добро мондео можеш да си купиш, вместо фокус ;) но ако конкретно към фокус си се насочил , за 10000 лв трябва да е фулл екстри :)

gambit

Цитат на: Bobi в 04 Февруари 2013 00:16:48
Колега, ще бъда честен с теб и ще ти кажа, че тия коли... не струват. На твое място бих погледнал тези и най-вече първата:

http://www.cars.bg/u911440

този фокус с тази нуличка отпред на километрите не е ли въртян?аз някаде бях чувал че ако колата е била примерно с 6 цифрен километраж, като го върнат на 5 цифрен остава нуличка отпред???  ::)

BIGFORDFAN

gambit

В кръга на майтапа  :)) ей тва е добър фокус почти не е каран а и е на реални километри няма 500 000 км
http://www.cars.bg/u921244

hotblooded

КОлега, ако ти се дават 10 бона за Фокус - виж този. Продава се от година.... Макар че за 10 бона ще си намериш и мондео Мк3 с "фул-екстри" и 2.2 мАтор!

Alexi

май ценичката е малко по височка от 10 :)

hotblooded

Цитат на: Alexi в 05 Февруари 2013 00:05:51
май ценичката е малко по височка от 10 :)
Ако колегата SKY наистина иска да продаде фИкуса - мисля че е време да посмъкне малко :)

Alexi

аз му заведох човек сериозен купувач но не се разбраха.. в тая цена не влизаха дори зимните( тогава) гуми ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 05 Февруари 2013 08:48:30
аз му заведох човек сериозен купувач но не се разбраха.. в тая цена не влизаха дори зимните( тогава) гуми ..
Явно не иска да го продаде :) Може и жена му да се научи да кара със ръчни скорости вече :)

zar

Ама колицата си изглежда много добре на снимките ;D Ходовата част е добре да се прегледа ,че във Варна нали знаете как е по улиците (hammer) Аз лично започнах да движа с таксита там ,че току виж Монда влязъл целия в някой кратер  ;D
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

ceco7

Здравейте приятели на Ford , вече мога да се похваля kна всички, че съм в семейството на Ford Focus . В петък купих бензиновата кола , зелената, поствана по-рано и съм много щастлив. Пожелавам всекиму такава радост . Не съм маниак за много екстри и този автомобил ми е напълно достатъчен. Колата е безупречна , на 53000 км. Има съвсем дребни козметични забележки, но всичко останало си е наред. Скоро ще има и снимки !!! Благодаря на всички приятели от форума за съдействието. Цветан

Чебурашка