Вратата не се затваря в студа

Започната от escobar, 28 Януари 2013 15:13:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

escobar

Като смръзне времето, дясната врата се отваря без проблем, но не иска да се затвори, докато не сгрее купето.
Прави ми го този номер през месец декември, тогава се затваряше от 4-ти или 5-ти път. Тази сутрин пак направи номера на японката.
Мисля, че е свързано с чукчето, което отваря и затваря вратата.
Да го напръскам ли механизма, който отваря и затваря с WD-40 или с някакво масло на спрей?

Pyrhel

Пръскай с ВД-то за проба, сигурно палчето, което задъжа вратата към куката заяжда. Огледай заключващия механизъм при отворена врата дали не се е спекъл нещо.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

lazarkk

При мен прави същия проблем вече няколко пъти дясната врата, в началото помислих, че е скъсана някоя пружина или нещо се е отчупило, защото палчето дето законтря си отива докрай, но не се чува щракването. Още с нищо не съм пръскал, но смятам, че всичко което смазва и е по гъсто ще свърши добра работа. Най- добрия вариант според мен е течна грес или по гъсто масло.

road runner

Давиш механизма с WD-40 и си ти . Прави го това всеки път преди да дойде зимата :) Редовен проблем е това . Нали бачкам ключар и зимата на ден минават поне 20човека с проблеми от сорта : не ми се затваря вратата ,не ми се отваря вратата :) Пръскай смело :)

G_o_c_e_v

Сега ще опитам да обясня при мен какво се беше получило...
... та когато дръпнах дръжката на вратата и я отворих при опит да я затворя не искаше да закопчее. След огледа стана ясно че всичко в ключалката работи както трябва, НО дръжката на вратата беше задържала в дръпнато положение или по точно частта от дръжката, която е вътре във вратата. Как да проверите дали е от нея... ами когато дръпнете външната част на дръжката, за да отворите, има си определено усилие което трябва да приложите за да се откопчае езичето, а ако вътре дръжката остане дръпната то външната част на дръжката при втори опит за дръпване се дърпа много по лесно, понеже само нея дърпаме а не цялата механика на бравата...
Не знам дали успях да обясня ясно, но Аз лично си разглобих цялата брава за да почистя оста на бравата и да я смажа, понеже с времето се е натъпкала с пепел и станало на бетон вътре и така...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

escobar

Благодаря на всички за бързите и изчерпателни отговори! Супер сте!

Намазах гумировката по вратите с един препарат на Нигрин, за да не замръзват уплътненията. Нямам проблем с тях, но тази зима пропуснах да намажа превантивно, а така или иначе го имам.
Механизмите напръсках с едно спрейче за размръзяване на ключалки, щото нямам под ръка WD. Утре ще закупя и ще действам...

Alexi

както каза гоцев задържа ти механизма вътре зад дръжката .. смъкни кората и го смажи