Mondeo Mk4 - автоматични прибиращи се странични огледала

Започната от Bobi, 23 Януари 2013 07:56:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Едно ръководство как може да си направите автоматично прибиращи се странични огледала, ако притежавате Мондео Мк4.

Поствам линк към темата на английски език. Сега съм на работа и нямам време да я преведа.

perder

Не искам да очайвам никого (или аз съм доста неосведомен), но моето мк3 я има тази екстица и не бих казал, че има кой знае каква огромна разлика от прибрани и неприбрани. Наскоро видях едно мк4 паркирано и при него резултата беше същия  :-\ , дали пък не правя нещо както трябва!

Dmitarcho

Е то няма какво да объркаш - буташ лотчето и те се прибират ;)
Ръца Пръца

perder

Въпросът е колко, че тъй като гледам май няма смисъл то е съвсем малко (ама с теб в петък ще можем да го обсъдим лично  :)) )

Dmitarcho

Това на клипчето и на мен ми се струва,че се прибира много малко. На МК3 съм виждал...като,че ли по-плътно се прибираха. Лично за мен това е по-скоро излишна екстра. Може би защото не сме в по-голям град,с по-големи проблеми при намирането на парко място.
Ръца Пръца

perder

Ако има и някой друг такава екстра да сподели до къде е нормално да се пребират огледалата, че да не се окаже, че аз имам проблем с пребирането на мойте огледала.

amplified

Само да добавя, че може да се смени само единия преден модул, при което и двете ще се прибират автоматично... но едното ще се прибира малко по-бързо :D

Petar 1966

Цитат на: Dmitarcho в 23 Януари 2013 18:38:42
Е то няма какво да объркаш - буташ лотчето и те се прибират ;)
Моя Мондео Мк3 мисля, че няма тази екстра.Или бъркам?
Дори и ръчно май не се прибират. :-[
Животът иска жертви,но няма да сме ние!

Alexi

ако не е Титаниум или Гия ,я нямаш ( на бутона има една стрелкичка надолу когато я имаш )

Petar 1966

Да, явно не се прибират електрически.
Не съм сигурен ръчно дали може,опитах един път,но не можах,а ме е страх да напъна.
Животът иска жертви,но няма да сме ние!

anikolov

Я пак за смяната на един модул, при МК4, за да се прибират от ключа? Нали това имате предвид? Колегата не влиза тук май вече, но все пак, ако някой знае?

Mondeicho

Цитат на: Petar 1966 в 15 Април 2019 15:37:27
Да, явно не се прибират електрически.
Не съм сигурен ръчно дали може,опитах един път,но не можах,а ме е страх да напъна.
Напъвай спокойно, нищо няма да им стане. Те нарочно по-трудно се прибират за да не ги сгъва насрещният вятър при движение.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

blademad

Здравейте колеги! Отскоро съм горд собственик на Mondeo mk3 2.0 TDCi комби и все още правя първи стъпки с новата ми придобивка , и благодарение на доста статии във форума разбрах за доста от функциите които Тя има,защото книжката ми е на немски и нищо не разбирам  :-[ Сега чета за огледалата защото моята е Ghia но бутона в купето няма функцията прибиране...И Аз като другия колега опитах да ги прибера ръчно,но ме беше страх да напъна повече и се отказах,защото знам че ако е с ел. прибиране не е хубаво да се прибира ръчно. И сега не мога да разбера имам ли я фабрично функцията ел.прибиране или трябва да сменям огледалата барабар с копчето зада може (или може само със смяна на копчето...)

zloster

Ако имате електрическо прибиране на страничните огледала, лостчето за управление трябва да изглежда така:
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Mondeicho

Спокойно и да ти е ел.прибирането можеш да го напънеш и ръчно. Разбира се не е препоръчително да го правиш често  ???

blademad

Да,видях как трябва да изглежда и моето го няма. Въпроса ми е мога ли да сменя копчето и да го имам...или копчето и огледалата,защото четох че гия-та трябва да го има като инсталация? По какво мога да разбера дали имам окабеляване за ел прибирането? Защото незнам и как се разглобява зада се стигне до там, а не искам да счупя нещо.

Pyrhel

Със сигурност трябва да се се сменят и огледалата, за да имат ел. прибиращия механизъм.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

Трябва да разглобиш и намериш буксата за огледалото. После да намериш схема на такива, които имат ел.прибиране и да сравниш двете букси. В повечето случаи имаш инсталацията готова и трябва само да смениш огледалата. Евентуално може и някое реле да трябва да се добави, затова първо ел. схемата и гледаш после какво имаш и дали трябва да добавиш, кабели, бушони, реле....