проблем с ниските обороти

Започната от fireball 1406, 12 Януари 2013 15:51:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fireball 1406

Здравейте колеги,имам Фокус 1.6 бензин 2001г,искам да кажа ,че засега съм много доволен от колата и не съм имал проблеми.Закупил съм я 2011 и освен задължителните смени на масла ремъци и т.н. нищо не съм пипал.От долу-горе 1 месец забелязвам,че понякога когато се движа обикновено по-бавно когато сменям скорости ниските обороти падат под 800 и понякога изгасва ако не включа на скорост веднага.Спирам на място и освобождавам от скорост,леко стрелката пада на 200-400 и пак си застава на 800 колкото трябва да е и всичко се нормализира.Рядко ми се случва но това ме дразни.И понякога било на 3,4 или 5 скорост при набиране на скорост се получава като леко придърпване за секунда.Нормално е когато колата не е загряла, но в случая стрелката на датчика показва нормална температура.Вярно много рядко се получава,но както казах дразни ;DЩе Ви бъда много благодарен ако дадете някакви съвети

P.Kostadinov

Здравей колега.
Имам сходен проблем и при мен се получава от съединителят тъй като ми е заминал и задържа и като освободя от скорост и ако не дам малко гас колата гасне.
Казвам го като евентуален вариант за проблема.Друга възможност за причина на проблема немога да посоча,по компетентните в тази област биха споделили.
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

К.Методиев

Почисти си клапана за празен ход, той прави такива мизерии.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

fireball 1406

Благодаря Ви много колеги за вашите отговори.Колата я изкарвам почти само събота и неделя и засега не смятам да предприема нищо.Пък и времето е студено ::)))))Както и да е,имам съмнения,че всичко е от бензина.Днес я карах изобщо никакъв проблем.2 пъти съм зареждал от както започна да гасне на ниски обороти и най-вероятно лошия бензин е издухан.Искам да питам колегата DidiBao:Къде се намира този клапан и как се почиства?

whaaazp

Има написана тема TEMA как става.

На Фокус МК1 1.6i се намира: